FotbollMalmö FFNyheter

Molins: Gorica-matchen viktig förberedelse inför AIK

Kvällens match mot HNK Gorica är MFF:s genrep inför den allsvenska omstarten mot AIK på söndag.

– SönderjyskE var en igångsättare med kanske lite lägre tempo. Nu blir det en tuff europeisk match mot ligafemman i Kroatien. Det är bra och sätter även en bra ton inför AIK, säger MFF-anfallaren Guillermo Molins.

– Det är ett fysiskt lag vi ska möta. Med stora och starka forwards, mycket inläggsspel. De spelar i och för sig med fyra backar, men rent fysiskt är det rätt likt AIK. De spelar även ganska mycket långt och med duellspel, även i andraduellen. Så det är bra både för AIK-matchen på söndag och det som senare kommer i Europaspelet. En viktig match.

Guillermo Molins betonar också att hur mycket snack det än är om Europaresan så är det AIK som är i huvudet på spelarna nu.

– Vinner vi inte där är det tätt i toppen igen, så det är givetvis prio ett.

Är det en fördel för AIK att de samtidigt som ni spelar mot Gorica har en tävlingsmatch, i Allsvenskan mot IFK Norrköping?

– Vi spelar ju samma dag, så i antalet dagar mellan matcherna är det ingen skillnad. Men de har en tävlingsmatch där det gäller att plocka poäng. Tappar de poäng är det jättebra för oss, vinner de blir det en boost för dem mot oss. Så det är både för- och nackdelar med allting. Men jag tror att vi kommer att ha så mycket energi på söndag att det inte spelar någon roll vad de hittar på innan.

Men det borde väl vara lättare att komma igång i en tävlingsmatch?

– Jo så är det, nerven kommer och något står på spel

– Men vi möter ett lag från Balkan. De kommer att smälla på, som de alltid gör. Internationell fotboll är tuffare än svensk fotboll. Därför blir det säkert en intensiv och fysisk match. Sedan är det upp till oss att göra det till en bra match inför söndag. Ställer vi in skorna är det inte mycket nytta vi har av det. Och vi vill få ett resultat där vi fortsätter att vinna och bygga det Uwe brukar prata om, vad är det nu, jo momentum. Det gör man även i träningsmatcher, påpekar Guillermo Molins.

Matchen mot HNK Gorica börjar klockan 19.00 på Stadion. Rasmus Bengtsson, Fouad Bachirou, Lasse Nielsen och Jo Inge Berget är inte tillgängliga på grund av skador. Alla de övriga i truppen finns med i urvalet. Nyförvärvet Jonas Knudsen blir spelklar för MFF den 15 juli när övergångsfönstret öppnar.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close