FotbollMalmö FFNyheter

Om ett par veckor släpper Jörgen Pettersson en MFF-låt

Förre MFF-profilen Jörgen Pettersson har alltid även brunnit för sin musik. Nu kombinerar han intressena. Den 13 juli kommer han att släppa en egenkomponerad MFF-låt som singel på Spotify.

– Jag ska släppa en hel skiva på Spotify den 28 juli där jag sjunger på skånska istället för engelska och när jag satt och skrev låtarna tänkte jag, varför inte en om MFF?. Så då skrev jag den och det ska bli jättekul att se hur den tas emot.

– Många av låtarna kommer att ha ganska mörka texter, men MFF-låten är bara kärlek och glädje, säger den förre MFF-anfallaren och assisterande tränaren, som trots spel i många olika lag aldrig gjort någon hemlighet av att MFF är klubben i hans hjärta.

– Det har det alltid varit och så kommer det alltid att förbli.

Musiken har dock ända sedan barnsben löpt parallellt med fotbollen. När han lämnade Kävlinge GIF för MFF och flyttade in till Malmö innebar det dock ett instrumentbyte.

– Hemma spelade jag trummor och det är fortfarande grunden. När jag kom till Malmö var lägenheten dock för liten så då började jag spela gitarr istället. Jag har alltid spelat och skrivit musik. Det är en allvarlig hobby!

Under åren i Tyskland – Borussia Mönchengladbach och FC Kaiserslautern – hade han ett hobbyband tillsammans med den österrikiske skyttekungen Toni Polster.

– Fast det var ingen höjdare, inte min typ av musik. Och Polster, nja…

De senaste åren har Jörgen Pettersson haft bandet Soulweeper. Efter att ha splittrat det gör han numera det mesta själv.

– Jag sjunger och spelar alla instrumenten utom syntljud och lite annat som läggs på i studion där jag spelar in.

Hur vill du beskriva MFF-låten?

– Det nya projektet är rätt brett, med hårdrock, rock och pop. MFF-låten är väl lite poprockig.

Den 13 juli är det alltså dags för Spotify-släppet. Jörgen Pettersson har även kontaktat Patrik Jandelin och de övriga som jobbar med arrangemangen vid hemmamatcherna på Stadion så det kan hända att låten kommer att höras där också.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close