Nyheter

Svaneholm inväntar besked om ATP-status

På måndagskvällen gav den Internationella Olympiska Kommittén (IOK) sitt besked. Det blir inget OS i Sverige 2026.  Måndagen den 1 juli kommer ett annat viktigt arrangörsbesked. Då beslutar den professionella tennisorganisationen ATP vem som skall få arrangera en ny ATP-turnering på gräs från och med 2020.

– Alla idrottsevenemang på svensk mark är positiva. Tråkigt för Sverige och svenska idrottsvänner att IOK valde Italien. Men för oss i Skåne kommer ett lika viktigt eller ännu viktigare beslut inom en vecka. En ny ATP-turnering i Sverige skulle ge en rejäl vitamininjektion till svensk tennis och till regionen, sager Mårten Hedlund, ordförande i RS3 Holding AB som står bakom ansökan.

Redan i februari lämnade RS3 Holding AB in en 101 sidor lång ansökan till ATP om att få arrangera en grästurnering – Svaneholm Open – veckan före Wimbledon. Samtidigt presenterades en stor tennissatsning som inleds denna vecka med en turnering på ATP Champions Tour. Svenskduon Mats Wilander och Jonas Björkman utmanas av världsstjärnor som John McEnroe och Goran Ivanisevic.

– Svaneholm Open är ett av flera led i vår satsning för att Sverige åter ska bli en riktigt stark tennisnation. Årets Champions Tour-event får gärna växa och bli något ännu större med en riktig ATP-tävling med nutida stjärnor om exakt ett år, fortsätter säger Mårten Hedlund, ordförande i RS3 Holding AB.

Den här veckan spelas det en ATP-turnering i Turkiet men ATP söker en ny arrangör till 2020 och Svaneholm och Sverige är ett av alternativen. Den här veckans spel och arrangemang på Svaneholm blir ett bra sätt att visa vad man kan åstadkomma i en unik slottsmiljö.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close