FotbollNyheter

Addae lämnade Landskrona BoIS – klar för BK Olympic

Förra veckan kom Chris Kofi Yeboah Addae överens med Landskrona BoIS om att avsluta hans kontrakt med klubben. Nu är han klar för BK Olympic.

Därmed återvänder han till Lindängeklubben. Chris Addae spelade för BK Oympic fram till för ett par år sedan då han blev klar för FC Rosengård. Efter det tog han klivet till BoIS.

– Vi pratade med honom redan efter FC Rosengård-sejouren, men då ville han testa sina krafter högre upp i seriesystemet. Nu ringde han oss och det är vi mycket glada för. Det är en duktig spelare, det vet vi sedan förra gången han var var, säger BK Olympics sportchef Ahmed Chahrour.

“Chris” som Kofi Yeboah Addae kallades förra gången han var i Oympic – och lär få heta igen – är redan spelklar, men debuten kan dröja lite.

– Han är skadad och har någon eller några veckor kvar på rehaben. Därför räknar vi med honom när höstsäsongen startar.

Innan dess möter BK Olympic Vinbergs IF borta och FC Rosengård hemma i vad som kan beskrivas som en tidig seriefinal i division 2-fotbollen.

– Det är enormt kul att vi är med i toppen och det finns en stor kvalitet i laget som gör att blir vi inte övermodiga kan vi slå alla. Senast mot Qviding när vi vände 0-2 till seger med 3-2 trots att vi fick en spelare utvisad mot slutet var ett riktigt styrkebesked, säger Olympic-ordföranden Mattias Hazi.

– Vi sa att vi skulle bli bättre än förra året och pratade om topp fem, men att vi skulle vara med och utmana om förstaplatsen är överraskande. Klarar vi Vinberg ska det bli en härlig utmaning att möta FC Rosengård innan vi går på sommaruppehåll. Och när vi återstartar träningen finns Chris Addae med på allvar, konstaterar Ahmed Chahrour.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close