skanesport_desktop-panorama-1

FotbollIFK MalmöNyheter

Tillfällig flytt till Limhamn för IFK Malmö

Under SM-veckan är Malmö stadion upptagen med andra aktiviteter, bland annat friidrott. Det innebär att IFK Malmö kommer att spela sin match i division 2-fotbollen mot Halmia på lördag på Limhamns IP.

– Vi hade inte mycket att välja på, säger IFK Malmös tränare Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson om att det även innebär ett underlagsbyte.

Malmö stadion har gräs. Limhamns IP konstgräs.

– Givetvis är det bättre att spela hemma på sin invanda arena. När det gäller underlagsbytet gör vi som vi brukar inför bortamatcherna på konstgräs. Vi tränar som vanligt på gräset på träningsplanen på Stadionområdet. Bättre att ta effekterna i kropparna av bytet efter matchen än före, så i det här fallet måndagsträningen.

IFK Malmö får i matchen mot Halmia klara sig utan Noor Zadran. SvFF:s disciplinnämnd har nu fastställt avstängningen efter hans direkta röda kort i derbyt mot FC Rosengård, då även FCR:s Ali Jasim blev utvisad. Zadran har redan stått över matchen mot Ullareds IK. Nu plussar nämnden på med att stänga av honom perioden 26-30 juni, vilket gör att han missar Halmiamatchen och kan spela mot Eslövs BK den 3 juli.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close