Nyheter

Sverige finalklart i Svaneholm open – Wilander tar sig an Ivanisevic

Sverige säkrade finalplats i Svaneholm Open redan på torsdagen. Jonas singelseger över Cedric Pioline följdes upp med en dubbelvinst för Mats Wilander och Jonas Björkman mot Pioline i par med Henri Leconte.

På fredagen skall finalmotståndaren till Sverige vaskas fram. USA tar med sig en 1-0 ledning efter John McEnroes seger mot Mark Woodforde på torsdagen. Frågan är vad broder Patrick McEnroe kan göra mot monsterservaren Goran Ivanisevic i fredagens första singelmatch? Kroaten krönte sin karriär med en Wimbledonseger 2001 som wild card-spelare efter att tidigare ha förlorat tre finaler i London. Han har varit i minst kvartsfinal i samtliga Grand Slam och spelade hem 22 internationella singeltitlar och var rankad tvåa i världen. Patrick McEnroe var rankad 28 som bäst, vann en singeltitel och massor av dubbeltitlar inklusive en på Grand Slam-nivå. Skall vi tro på en avgörande dubbel mellan USA och Team World på fredagskvällen?

– Om Gorans kropp är ok kommer han inte bli lätt att tas med i sina servegame på det här snabba underlaget, bedömer Mats Wilander.

På fredagen mellan 13.30-15.30 är det dessutom kids day på Svaneholm Open. Gratis inträde för alla barn i sällskap av betalande vuxen. Spel 14.00 på centre courten med bla Jonas Björkman, Ivanisevic mfl. Aktiviteter ute i parken, gratis glass, ansiktsmålning, liten present. Barnen har sittplats på Mats Wilander Court under matcherna i mån av plats.

svaneholmopen.com

Foto: Nisse Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close