FotbollNyheterVellinge IF

Unga Vellinge stormar mot uppflyttning

Efter återstarten av damlaget har hårt arbete och dedikation skördat framgångar.
Det hävdas att endast halva säsongen är spelad – och att det är mycket kvar av densamma. Men Vellinge IF är obesegrade, och imponerar på väg mot seriesegern. 

– Det har varit många matcher under en kort period. En hel del söndag-onsdag. Så på något sätt ska det nog bli skönt med uppehåll. Tjejerna har gjort det jättebra, säger Vellinges tränare, Olle Nilsson, när laget nu går in i sommaruppehållet som serieledare.

Det är endast ett par år sedan Vellinge IF:s damlag återstartades. Genom hårt arbete och lokal rekrytering hoppas serieledaren att framgångarna ska ge eko och säkra återväxten inom föreningen på lång sikt. Kortsiktigt har man redan lyckats väl. Serieledning och ännu obesegrade stormar man mot ännu en uppflyttning.

– Vi har många egna produkter, i stort sett allihop är det. Man jobbar ju verkligen för att bibehålla damverksamheten i föreningen. Det tycker jag är positivt. Jag har haft samtal med klubben här nyligen och diskuterat om hur vi ska göra i framtiden. Jag kan inte säga något idag, men det rör utvecklingen av all flickverksamhet.

Olle Nilsson berättar att hans lag tippades som seriesegrare inför säsongen, något han först ställde sig frågande till. Men som resultaten fallit ut har Vellinge fått acceptera favoritskapet – vare sig man vill det eller ej.

– Klart att det har gått väldigt bra för oss. Men jag säger alltid att man inte är bättre än sin senaste match. Så är det bara. Vi måste vara ödmjuka och fortsätta jobba hårt, det är det ända som gäller.

Hur ser du på er säsong så här långt?
– Ja, vi är jättenöjda. Absolut. Frukten av i år är det vi utvecklat under de senaste åren. Vi har ett ungt lag – den yngsta är 14 och den äldsta 23 – så det är ett väldigt, väldigt ungt lag. Serien är lång och det är många matcher kvar. Men så här långt har vi gjort det väldigt bra.

Vellinge har gjort flest mål i serien och man är även ett av de lag som släppt in färst.

– Jag hade såklart gärna sett att vi släppte in ännu färre mål, haha. Nej, men en sak vi kan jobba med är att gå tillbaka till grunderna när spelet inte sitter. Som jag sa så har vi varit lite tunga här på slutet – men ändå har vi vunnit.

Hur ser du på ambitionsnivån bland spelarna du förfogar över?
– Det är ju absolut så att tjejerna vill och kan träna mer än vi gör idag. Jag tycker i alla fall att de håller division två-klass. Tjejerna har verkligen visat att de klarar av division tre. Vi får se – vi utvecklas hela tiden och lär oss av våra misstag.

 

Artikelbild: Richard Lindholm

Relaterade artiklar

Back to top button
Close