Eslövs BKFotbollNyheter

Eslöv vill lämna bottenregionerna

Från att ha flugit genom division tre har Eslövs BK nu kommit ner på jorden i vardagen som är division två. 
I helgen väntar möte med bottenlaget Prespa Birlik. Och Eslöv, ja, de har möjlighet att åter lyfta, och hoppas lämna seriens nedre regioner. 

Inför helgens möte med Prespa Birlik har Eslövs BK två poäng ner till kvalstrecket. Vid seger mot Malmö-laget – tillika jumbon – kan EBK skaffa sig större marginaler till lagen under.

– Det är absolut skillnad på division tre och två. Här är många bra lag, de är bättre tränade. Vi får slita för alla poäng vi tar, säger Eslövstränaren Peter Olsson om säsongen.

Lagens tidigare möte under säsongen slutade 1-1. Eslövstränaren Peter Olsson hyser stor respekt för Prespa Birlik.

– De har absolut spelat bra under säsongen, bättre än jag trodde. Det gjorde de mot oss också. Det blir nog en jämn match. De är bollskickliga, så vi får nog jaga en del boll i Malmö på lördag. Det kommer bli fullt järn, även från oss ledare. Vi får inte åka in till Malmö och förlora.

Peter Olsson fortsätter:

– Men jag tycker det har känts bra på träningarna under veckan. Vi är supernöjda med denna vecka. Vi har dessutom fått lite konkurrens i spelare som kommit tillbaka från skador. Då förbättras ju kvalitén. Matchen mot Prespa kan ge oss möjligheten att lyfta, för det ska vi göra.

Hur ser du på omställning ni genomgått från divison tre till två?
– Förra året var vi rätt så mycket bättre tränade än övriga lag, men här märks det att lagen är bättre fysiskt. Mot Ängelholm senast var de väldigt starka. De orkade mer än vi. Och det ligger ju på mig som tränare att se till att vi orkar. Det är ju en omställning med tempot också. Här är det högre, och det är ju en omställning för killarna.

Du pratade om skador tidigare. Hur mycket har det påverkat er under säsongen?
– Ja, det har det. Men det är inte konstigt att vi har drabbats av skador på ljumskar och baksidor och sånt, för vi måste ta ut oss mer i varje match. Det är en annan belastning i år en i fjol – så är det.

Är något annat än att hålla sig kvar realistiskt för er i dagsläget?
– Nä. Alltså, håller vi oss kvar så har vi gjort en riktigt bra säsong. Vi var ju tippade att hamna sist, och har nog överraskat många. Kan vi höja vårt eget spel något så har vi gjort det jättebra. Då kan vi vara mer redo inför nästa säsong, och spänna bågen ytterligare, och klara oss kvar med större marginal.

 

Artikelbild: Lola Nilsson/Skånesport

Relaterade artiklar

Back to top button
Close