FotbollMalmö FFNyheter

Markus Rosenberg: Gorica-matchen var nyttig och bra inför AIK

MFF har tagit ut 18 spelare till söndagens match mot AIK. Bland dem finns Rasmus Bengtsson och Fouad Bachirou. Däremot saknas Lasse Nielsen och Jo Inge Berget.

Bachirou skadade sig i matchen mot Falkenbergs FF i början av maj, har inte spelat sedan dess och lär knappast vara mogen för 90 minuters spel. Rasmus Bengtsson har inte varit borta lika länge, men återkomsten har dröjt längre än man från början trodde. Förhoppningen var att han skulle kunna spela i någon av sommarens träningsmatcher.

Lasse Nielsen och Jo Inge Berget följer inte med till Solna.

– Ärligt vill jag inte prata om det utan om spelarna som är med. Jag är heller inte kvalificerad att spekulera om skadorna. Vi åker upp med 18 spelare och jag ser hur intensiteten och energin blivit högre efter matchen mot Gorica. Vi är redo för omstarten och AIK är en bra match att starta med. Det är en stormatch, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.

Kaptenen Markus Rosenberg poängterar att mötet med kroatiska HNK Gorica gjorde stor nytta, något som behövdes eftersom AIK samtidigt hade en tävlingsmatch mot IFK Norrköping.

– Speciellt som Gorica spelade. Det var mycket långt och de ställde upp med två “elvor”. I den värmen hade det betydelse, särskilt när vi inte haft 90-minutersspel i kropparna på länge. Sista kvarten hade de som var på plan i Gorica spelat en halvtimme och alla vi i MFF i 75 minuter. Då kunde man känna att man gick lite in i den väggen det kan vara nyttigt att gå in i i en träningsmatch, men som man inte vill gå in i i en tävlingsmatch, konstaterar han.

MFF bytte bara två spelare, mot slutet, och många fick känslan av att de var redo för 90 minuter.

– Just att matchbilden blev som den blev var också bra. De slog väldigt mycket långt och vi hanterade det inte 100 hela tiden, men det gillar jag egentligen i en träningsmatch. Det ska inte vara så att allting är perfekt för då glömmer man att det alltid finns saker att jobba med inför en viktig tävlingsmatch.

Att uppehållet i Allsvenskan kom mitt i en rad av trepoängare och ett bra momentum för MFF tror Markus Rosenberg på sikt bara var bra.

– Jag tror att de tio dagarna ledigt var nyttiga. Man tappade inte något egentligen och mentalt fick man släppa allt. Ofta vill du ju inte sluta när laget är i en fas där det bara matar på med trepoängare, men tittar man i det långa perspektivet när vi ska ta oss ut  Europa tror jag att att det var viktigt att få den pausen.

AIK är starkt på fasta situationer. Det ställer väl rätt stora krav på att du går ner och hjälper till i försvaret?

– Helt klart. Där har det blivit att jag ofta har en viktig uppgift och det trivs jag med. Dessutom känner jag att jag blivit bättre och bättre på det sedan jag kom hem.

Anel Ahmehodzic saknas också i truppen. Där är han och MFF mitt uppe i en process som kan sluta med en utlåning.

MFF-truppen: Johan Dahlin, Dusan Melicharek, Oscar Lewicki, Franz Brorsson, Behrang Safari, Rasmus Bengtsson, Eric Larsson, Sören Rieks, Bonke Innocent, Fouad Bachirou, Anders Christiansen, Arnor Traustason, Romain Gall, Erdal Rakip, Markus Rosenberg, Marcus Antonsson, Guillermo Molins och Tim Prica.

I AIK är Anton Saletros och Panojotis Dimitriadis avstängda.

Matchen kommer att dömas av Stefan Johannesson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close