NyheterTennis

Svensk seger i Svaneholm – I morgon kommer ATP-beskedet

Jonas Björkman och Mats Wilander besegrade varsin broder McEnroe och säkrade segern i premiärupplagan av Svaneholm Open, ATP Champion Tours första lagtävling någonsin.

Wilander slog John McEnroe – 1-6, 7-6, 12-10 (matchtiebreak) – och Björkman slog Patrick McEnroe i två raka.

I morgon kommer ett viktigt besked för arrangörerna. Då bestämmer ATP om det blir en ATP-turnering på gräs veckan inför Wimbledon nästa år.

– Vi har med denna vecka visat vad vi kan åstadkomma och mottagandet har varit fantastiskt. Nu hoppas vi på något större men vi står och faller inte med en ATP-turnering. Vi kommer jobba vidare med den här turneringen och spelarna är lyriska vilket betyder massor. Det kommer bli gräsplaner på Svaneholm, vi vill bygga vidare och bidra till Svensk Tennis utveckling, förklarar Mårten Hedlund som är turneringschef och initiativtagare i ett pressutskick.

Ett nej till en ATP-turnering innebär en fortsättning för ATP Champions Tour på Svaneholm. Arrangörerna har också planer på att bygga gräsbanor på området och på sikt planeras en tennisakademi i Skurup samt ett hotell.

– Mårten Hedlund är en promotor som vågar satsa. Det är bara bocka och ta emot. Kan vi få till grästennis på Svaneholm är det bra för svensk tennis och det är en verkligen unik miljö som inbjuder till härlig tennis oavsett vilken form den sker i framtiden, säger den före detta världsettan Mats Wilander i utskicket.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close