FotbollKristianstads FC

DM och derby när Kristianstad FC och Nosaby möts

Kristianstad FC tar sig an Nosaby i ett prestigefyllt derby när DM-åttondelerna rullar vidare. 

– Det är DM, en tävlingsmatch mot ett division två-lag som gått hyfsat bra. Derbykaraktär – så vi är fullt koncentrerade på att anta utmaningen och vinna, såklart, säger Kristianstad-tränaren Joacim Velander inför DM-matchen.

Sällan har Kristianstad och Nosaby mötts under de senaste åren – så derbyts historiska tyngd vacklar något. Men kanske kan just icke-frekvensen i drabbningarna lagen emellan bidra till en extra nerv.

– Jo, men så är det. Det är ju derbykaraktär, trots att vi oftast legat i olika divisioner. Vi har inte mötts i seriesammanhang när jag har varit involverad i alla fall. men det är ändå lite prestige i det. Det är ju alltid så att lillebror – om nu Nosaby är det som kommer från en lägre division – de är j alltid extra hungriga. Så vi kommer få möta ett inspirerat motstånd.

Utöver framgångarna i DM har Kristianstad även fått upp ångan i division ett. Laget har lämnat bottenstriden – och kan numera titta uppåt. Ett par segrar ytterligare och en övre halva är inom räckhåll.

– Ja, vi har ju fortsatt att prestera bra. Det var väl mötet med Torn som vi inte fick något riktigt kvitto på var vi står. Sen åkte vi upp till Åtvidaberg och gjorde en riktigt bra match, kanske en av våra bättre. Det känns som att vi fortsatt har en bra form, säger Joacim Velander och fortsätter.

– Vi har fortsatt jobba med vårt spel och vårt kompakta försvarsspel. Även att ta bollen framåt i banan på ett snabbare sätt. Annars har vi inte arbetat med så mycket, utan vi har nog blivit tryggare i det vi gör.

Hur har det varit att parera DM- och seriespel?
– Nä, men vi går för fullt, precis som i alla matcher. Vi kommer inte vila någon spelare. Det är ju lite andra regler i DM – vi har fria byten och så vidare – så det kommer vi utnyttja. Så får vi se lite hur matchen gestaltar sig. Men vi har inte match igen sen förrän på lördag, så det ska inte vara några konstigheter att återhämta sig.

Så rotation är inget huvudfokus hos er?
– Nä. Vi har det med oss om det skulle vara så. Säg att vi skulle leda med ett par mål mot Nasaby, då kan det bli så att vi tar av någon som spelade 90 minuter i helgen. Men så här på förhand är det inget vi planerar för.

 

Artikelbild: vaisanen.nu

Relaterade artiklar

Back to top button
Close