skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Nielsen tränar för fullt – kan bli comeback i ny träningsmatch på söndag

MFF-backen Lasse Nielsen är i full träning igen efter det långa skadeuppehållet. Idag genomförde han sitt tredje pass med laget och han öppnar för spel i en extra träningsmatch mot Lyngby som MFF planerat in på söndag.

– Jag var med i fredags och lördags också, men det var passen före match så idag var det betydligt tuffare. Det känns i lungorna nu också, sa Lasse Nielsen och berättade att han känner sig redo för speltid i helgen.

– Vi möter ju Lyngby med de som inte spelar mot Örebro på lördagen. Det är kanske mest troligt då, men kan jag spela på söndag kan jag spela på lördag också så om de som avgör skulle tycka att det behövs är jag beredd.

Inför matchen i Allsvenskan på lördag tränar MFF ytterligare två pass; i morgon onsdag och ett matchförberedande pass på fredag. Räkna med att det blir i extramatchen på söndag Lasse Nielsen gör comeback.

Den 31-årige dansken har inte spelat sedan i början av april. Efter det har han varit i rehab och uppehållet blev mycket längre än tänkt när han fick en följdskada precis när han kämpat sig tillbaka.

– När man sitter tre månader i gymmet och ser alla kompisarna gå ut och träna och spela matcher känns det rätt hårt. Jag hade ju hoppats på att komma tillbaka före semestern och vara med i de sista matcherna. Klart att det är tufft, särskilt när man inte är van. Det är väl den första skadan jag fått på fem-sex år.

– Därför är det väldigt skönt att vara tillbaka.

Matchen mot Lyngby BK kommer att spelas i Malmö. MFF har nu meddelat att den kommer att spelas på Hybridplanen med start klockan 13.00.

Eftersom det inte är en tävlingsmatch kan nyförvärvet Jonas Knudsen också få speltid.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close