Eslövs BKFotbollIFK MalmöNyheter

Sargat IFK Malmö möter Eslöv om viktiga poäng

Uppåt eller neråt? Utgången av helgens match mellan IFK Malmö och Eslövs BK bestämmer vart åt de respektive lagen kan börja snegla, inför fortsättningen av säsongen.
Onsdagen bjuder på dramatisk sexpoängsmatch i division tvås nedre regioner. 

IFK Malmö och Eslövs BK skuggar varandra på 17 respektive 14 poäng. För EBK krävs en seger för att undvika att återbars ner i bottenträsket – IFK Malmö kan, vid seger, rycka och lämna ett betryggande gap nedåt.

– Ja, det är en väldigt viktig match. Vi är väldigt revanschsugna eftersom vi förlorade mot Eslöv i premiären. jag tyckte väl inte det var ett rättvist resultat då. Vi fick skylla oss själva som inte avgjorde på egen hand, säger IFK Malmös tränare, Nils Erik Persson

För de båda lagen blir detta möte en chans till revansch. De gula från Malmö föll senast hemma Halmia, där man, torts manfall, stod för en habil insats. Eslöv reste till just Malmö för att ta sig an jumbon Prespa Birlik. men trots stämpeln av en måstematch föll EBK platt.

– Vi hade ju högre ambitioner från början, men sen fick vi viktiga spelare skadade inför serien. Därför har det varierat väldigt mycket med vilken uppställning vi kunnat lira med. Vi hopppas ju att folket blir friska inför hösten, så vi kan hålla en lite jämnare nivå, en högre nivå. Vår ambition framåt är att hitta rätt och ha en hög lägstanivå och, ja, göra bra ifrån oss.

IFK Malmö har varit drabbade av såväl skador som sjukdomar och avstängningar under säsongen. Inte minst i senaste matchen mot Halmia då laget hade hela fyra avstängda spelare samt ett par ytterligare frånvarande.

– Det har tagit hårt på oss, alla dessa skador. Det har varit lite oroligt hela våren med spelare borta – men vi hoppas kunna ge Eslöv en match, avslutar Nils Erik Persson.

 

Artikelbild: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close