MotorNyheter

Tekniska problem stoppade Joel Eriksson i Shanghai

Joel Eriksson var snabbast av alla på den fria träningen inför gästspelet i det kinesiska GT-mästerskapet (China GT Championship) i Shanghai. Sedan tvingade tyvärr tekniska problem honom att avstå båda racen.

Tomelillaföraren Eriksson kallades in av BMW Motorsport för att representera det lokala stallet FIST-Team AAI i China GT-säsongens tredje deltävling, där han rattade en BMW M6 GT3 tillsammans med den ordinarie föraren Betty Chen.

Trots att han aldrig tidigare tävlat i vare sig mästerskapet eller på Shanghai International Circuit lyckades Eriksson snabbt finna sig tillrätta. Han satte omedelbart tempot under den fria träningen, och körde sedan in som trea – och bästa BMW-förare – i det efterföljande kvalet.

Dessvärre uppstod senare ett tekniskt problem som inte gick att åtgärda, och som därför hindrade Eriksson/Chen från att komma till start i helgens två race.

– Det är så klart tråkigt att vi inte kunde genomföra racen – det var ju därför jag åkte hit – men man får acceptera att sådant här händer i motorsport ibland. Det har ändå varit en upplevelse här i Shanghai och jag kom snabbt in i körningen. Vi hade väldigt bra fart under både den fria träningen och kvalet, så jag tror att vi hade kunnat få med oss ett bra resultat. Jag vill tacka teamet och BMW för den här möjligheten. Jag kommer tillbaka! säger Joel Eriksson i ett pressmeddelande.

Joel Eriksson kommer att återvända till det kinesiska GT-mästerskapet ytterligare en gång i år, när han ställer upp vid finalen (som också den avgörs i Shanghai) den 11-13 oktober. Han kommer även då att tävla för FIST-Team AAI.

Han reser nu närmast tillbaka till Europa för helgens DTM-tävlingar på Norisring-banan i tyska Nürnberg.

Foto: FIST-Team AAI / Joel Eriksson Racing

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close