skanesport_desktop-panorama-1

NyheterTennis

Fair Play TK fortsätter att tokdominera tennisens lag-SM

Idag blev både Fair Plays dam- och herrlag svenska mästare utomhus i tennis. Det var femte gången i rad herrlaget vann SM och det var även femte året i rad damlaget gjorde det. Av de 18 senaste lag-SM-gulden inom- och utomhus har Malmöklubben nu vunnit 17!

Mer dominant än så kan en klubb nästan inte vara.

Damlaget vann guldet enkelt efter 4-0 i finalen mot SALK utan ett enda tappat set!

– En verklig bra laginsats och jag är så stolt över alla våra spelare i vårt damlag. Alla har bidragit till seriesegern och nu även till segern i SM-slutspelet. Femte raka SM-guldet utomhus känns galet – att få förmånen att vara en del av en så framgångsrik period i klubbens historia känns hedrande och jag är bara så himla glad, säger lagledaren och tränaren Mervana Jugic-Salkic i ett pressutskick.

Herrlagets final mot Örebro blev mer dramatisk. Örebro TK hade hemmaplan, mycket publik och bra stämning uppumpad av en lokal DJ.

Men Fair Play TK tog hem segern med 3-1.

-Otroligt bra tennis idag av killarna och vi skall vara mycket stolta över dagens lagprestation och segern mot Örebro. Grymt kul att få vara med och vinna SM-guld och nu skall det givetvis firas, säger Fair Plays tränare och lagledare Robert Almberg i pressutskicket.

Även damfinalen avgjordes på bortaplan.

_ Det är inte lätt att bära favoritskap i så gott som varje match man spelar, men tjejerna har verkligen lyckats fullt ut. Jag vill gratulera alla i laget, både de som spelat idag och de som spelat tidigare i serien, säger Fair Play TKs sportchef David Gustafsson efter att ha sett klubbens damlag ta hem ett välarrangerat SM-slutspel på SALKs hemmaplan i Bromma.

Final herrar
Fair Play TK-Örebro TK 3-1
S1:Filip Bergevi-Antonin Bolardt 7-6,6-3
S2:Gustav Hansson-Joel Gamerov 6-0,6-2
S3:Linus Frost-Lukas Jedlicka 3-6,3-6
D: Bergevi/Frost-Bolardt/Jedlicka 5-7 6-2 11-9

Gustav Hansson vann enkelt med 6-0,6-2 efter mycket stadigt spel på andrasingeln mot Joel Gamerov och gav aldrig ÖTK-spelaren någon chans. Linus Frost krigade på med en ständig offensiv men föll med 6-3,6-3 på tredjesingeln mot Örebros Lukas Jedlicka, som visade upp ett stabilt och rutinerat grundspel.

Bästa singelmatchen var utan tvekan första singeln, där Filip Bergevi vann mot Antonin Bolardt med 7-6,6-3, tack vare ett offensivt spel och ett stabilare psyke när det drog ihop sig. Det bjöds på oerhört bra och sevärd tennis av båda spelarna och det var en fröjd att se för åskådarna.

2-1 till Fair Play inför dubbeln och Bergevi/Frost ställdes mot ÖTK-paret Bolardt/Jedlicka. Matchen inleddes i ett rasande tempo och spelet höll en mycket hög nivå. Fair Play-spelarna bröt till 4-2 i första set och spelade otroligt bra. Efter det breaket tog Örebro-paret över stafettpinnen och spelade otroligt bra fram till 7-5 och setseger och det var fördel Örebro. Men efter en toalettpaus så blev det istället tvärtom och Bergevi/Frost spelade felfritt och vann med 6-1 i andra set. I supertiebreaket hade hemmaparet ledningen med 7-3 och sedan vände Fair Play-spelarna till 8-7 efter felfritt spel. Två snabba poäng till Örebro gav dem matchboll och den räddades av Bergevis storserve x 2. Helt plötsligt var det matchboll Fair Play och det räckte och det blev seger med 11-9 och totalt 3-1 i lagmatchen.

Final damer
Fair Play TK-SALK 4-0
S1: Karen Barritza-Smilla Kjaergaard 6-0,6-1
S2: Kajsa Rinaldo Persson-Sara Salemyr 6-1,6-0
S3: Sofia Nami Samavati-Katja Jules Viberg 6-4,6-4
D:Sydney Berlin/Matilda Lenngren-Smilla Kjaergaard/Sara Salemyr 7-5,6-2

Karen Barritza spelade sin vana trogen en mycket fokuserad och noggrann match, och lyckades tack vara dessa egenskaper i kombination med ett högre tempo besegra Kjaergaard som kämpade och slet matchen igenom. Resultatet skrevs till slut 6-0 6-1 till Fair Play TK.

Kajsa Rinaldo Persson gick på knock direkt och lät aldrig sin motståndare få någon rytm när hon via bland annat bra servar och hårda returer blev först för dagen med att vinna sin match. Slutsiffrorna blev 6-1 6-0.

Sofia Nami Samavati spelade lagmatchens jämnaste singel, och hade inledningsvis lite problem i de bägge seten. Fair Play spelaren visade styrka mot slutet av dessa då hon drog ned på misstagen, ökade tempot och till slut blev den som säkrade SM-guldet till Fair Play TK.

Dubbeln var jämn till en början, och SALK-paret såg ut att kunna ta hem första set innan Matilda Lenngren/Sydney Berlin lyckades vända 4-5 till 7-5. Flertalet av matchens game gick till No-Ad, och där var Fair Play tjejerna starkast, och lyckades till slut vinna matchen (som avslutades inomhus pga regn) med 7-5 6-2. Därmed gick Fair Play TK igenom såväl semifinal som final utan att förlora något set!

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close