skanesport_desktop-panorama-1

FC RosengårdFotbollMagasinNyheter

FC Rosengårds Zia Sakirovski: Vi ska upp i division 1

Ifjor kom den 22-årige förre Malmö FF- och AZ Alkmaar-spelaren Zia Sakirovski hem till Malmö för att vara med och föra upp FC Rosengårds herrlag till division 1. Då gick det inte. Men han hoppas och tror att det ska ske i år istället.

Hittills har insatserna antytt att han kan få rätt. FCR är med i toppen av tabellen..

– Vi vill upp, eller rättare sagt vi ska upp, betonar han och räknar upp ett par saker som talar för att det ska gå vägen.

– Laget är i stort sett intakt sedan förra året. Det är en stor fördel eftersom vi redan då var ett av seriens bästa lag. Vi tittar heller inte på vad de övriga lagen gör utan koncentrerar oss på vårt eget sätt att spela och prestera. Dessutom har vi många duktiga spelare i truppen och flera som kan göra mål.

Granit Sherifi ligger tvåa i skytteligan, men både Zia Sakirovski och William Magnusson har också varit frekventa målskyttar. Sherifi har gjort tolv mål, Sakirovski nio och Magnusson sju. Därmed har den trion stått för 28 av lagets 34 mål.

– Vi samarbetar bra. För min egen del är jag nöjd. Förra året gjorde jag fem mål, så jag är redan bättre i år.

Vad är den stora skillnaden mellan FC Rosengård 2018 och 2019?

– Förra året hade vi en tendens att ibland i perioder slappna av och tappa fokus. Då blev vi straffade med förluster. I år har vi bara haft en sådan match, när vi förlorade hemma mot Ängelholms FF med 0-3. Egentligen var det inte så att vi spelade särskilt dåligt i den matchen, men det brast lite i koncentrationen.

Bästa matchen?

– Den var nog redan i den första omgången mot BK Olympic. Hemma mot Eslövs BK var vi också bra. Men jag säger Olympic.

Tittar du mycket på ditt gamla lag MFF?

– Det gör jag, inte minst nu när min kusin Erdal Rakip är tillbaka i truppen.

På lördag spelar FC Rosengård en viktig match i toppstriden i division 2 västra Götaland när man på Lindängens IP möter BK Olympic. Det är inte bara ett hett Malmöderbyt utan även en match mellan två av de fyra topplagen i tabellen.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close