FotbollGIF NikeNyheter

Nykomlingen GIF Nike ödmjuk – trots bronsplats

Tuffast tänkbara match när ödmjuka GIF Nike ska försöka hota IF Limhamn Bunkeflo.
Men höga placeringen till trots – Lomma-laget tänker inte tillåta sig övermod. 

Det stundar ett sommaruppehåll – men först ska GIF Nike anta säsongens tuffaste utmaning; Limhamn Bunkeflo. Serieledaren LB07 har ännu inte förlorat, och stormar mot en övertygande serieseger.

– Det är absolut seriens bästa lag, överlägset. De skulle vara uppe i tvåan redan för ett par år sedan. Svårast tänkbara match, så även på bortaplan. Vi mötte dem tidigare och förlorade. Det var hyfsat jämt då – men imorgon ser jag inte mycket som talar för oss, säger en närmast resignerad Nike-tränare i Per Harrysson.

Som nykomling har GIF Nike presterat en imponerande säsong. Trea i tabellen(med två matcher till godo) har Lomma-laget övertygat förväntningarna – så även de egnas.

– Vi är ju nykomlingar och det får man inte glömma bort. Vårt fokus har varit att hänga kvar, och så har det varit hela tiden. Det är vi på god väg mot i alla fall. Det finns många bra lag här, sådana med bra organisation och trupper för att lugga i toppen av trean. Det har inte vi ännu. Nej, vi har aldrig haft något mål om att ligga i toppen.

– Glöm alla tankar om toppstrid, för det är verkligen inte det vi tänker på. Inte överhuvudtaget. Kan vi nå till 35 pinnar så är vi supernöjda. Det är mer än vad vi hoppades på från början. Just nu har vi en bra möjlighet till det, tillägger Per Harrysson.

Med vilken inställning går ni då in till torsdagens match?
– Det är ju jättekul för våra unga spelare att få möta ett så bra lag. Så klart vill vi vinna alla matcher, men denna är framförallt rolig att spela. Mot så etablerade spelare som LB07 har. Kan vi komma ifrån den matchen med hedern i behåll så är jag nöjd. Och gör vi vårt bästa så kommer vi undan med hedern i behåll – men det behöver inte betyda att vi får med oss några poäng.

Hur ser skadeläget ut hos er i dagsläget?
– Vi har en hel del skador. Vi har ett par sjukdomar också – så vi är ganska desarmerat inför morgondagen. Vi hoppas kunna få ihop 15 man. Men det är lite osäkert.

 

Artikelbild: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close