FotbollNyheterTorns IF

Tappert Torn föll borta mot Skövde

Tappert, manfallet Torns IF föll med uddamålet mot Skövde – som går upp i ettans topp.

Ett skade- och frånvarotyngt Torns IF reste till toppaspiranten Skövde. Med rotation på flertalet positioner fick Stångby-laget kriga sig till ett 1-1-resultat i paus – men slutligen se sig besegrat av ett starkt Skövde.
Anton Kinnander avbröt en total Skövde-dominans genom att sätta dit 1-0 efter en kontring. Men kort senare utjämnade hemmalaget.

– En tuff bortamatch, dessutom var vi skadeskjutna. Det känns såklart tungt att förlora, speciellt på ett sådant mål så sent, sa Richard Ringhov efteråt.

Målet Torn-tränaren åsyftade var Skövdes sena ledningsmål, vilket tillkom av att bollen, på sin väg mot mål, studsade på en illvillig tuva, vilket ställde Svante Hildeman i Torn-kassen.
Med endast tio minuter kvar lyckades Torn aldrig hitta orken att trycka på – och fick sedermera se tiden rinna ut.

– Till sanningen hör att Svante[Hildeman] gör två klassräddningar på frilägen i den första halvleken, och en bra match i övrigt. Men ett tungt och oturligt mål att släppa in.

Annars var Torn till stora delar utspelat av ett bolltryggt och passningsorienterat Skövde. Stångby-laget hade fullt upp med att freda sitt straffområde och mål.

– Jag tyckte vi ofta låg rätt i positionerna. Sedan tycker jag vi jobbade bra med våra omställningar.

Lagkaptenen Niklas Nilsson fanns inte med i dagens match, då denne åkte på en fraktur på vadbenet i senaste omgången. Utöver nämnde Nilsson har Torn en drös spelare på skade- och frånvarolistan.
Adam Olofsson sjuk, Ludvig Bergman var bortrest, Fredrik Bergman iväg i jobbsammanhang och Truls Verngren skadad baksida.
Dessutom delgav Richard Ringhov den något märkliga skada som Niclas Lundberg åkt på inför match: Ett bandagerat huvud till följd av att yttern slagit huvudet i spelarbussen.

Förlusten till trots – Torns IF återfinns fortsättningsvis på en respektabel femteplats.

 

Artikelbild: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close