Fotboll

Esperöd föll mot hemmastarka Gröstorp

Tuff bortamatch på förhand för Esperöds SK, som antog Gröstorps IF. Och en tuff förlust blev det också.
Trots en jämn match i stort fällde misstagen ESK – som till slut fick lämna med en 2-0-förlust.

– Ja, vi visste på förhand att det var ett tufft lag att möta på bortaplan. En av årets svåraste bortamatcher, liten plan, fysiska spelare, sa Esperöds spelande tränare, Emil Persson efteråt.

En jämn match i stort, ja. Men två omställningar från Gröstorp deciderade utgången för kvällens match.

– Vi skapar några chanser som vi kan göra mål på, men det ville sig inte riktigt. Sen får de in två mål. Ett på en omställning och ett efter att vi ska ställa om men där bollen tar på domaren och går till deras spelare. Ett pass ytterligare och sedan var det mål. Lite oturligt, kanske…

– Vi viker ner oss lite när vi hamnar i underläge. Vi knyter inte näven och kör på, utan faller tillbaka. Det har väl lite med orutin kanske. Vi är bra i medgång, men i motgång har inte samma. Det har varit så i de andra två matcherna vi förlorat, tillägger mittfältaren tillika tränaren Emil Persson.

Förlusten till trots – Esperöd är ett lag i toppen och hoppas förbli så.
Den uttalade målsättningen är att placera sig bättre än fjolårssäsongen – det vill säga som sämst fyra, vilket skulle innebära kval.

– Ja, det är vad klubben vill. Och vi har en ambitiös spelargrupp. Det är inte alla lag i sexan som har en målbild – ofta är det ett kompisgäng eller så – men vi vill, och hoppas på en bra fortsättning.

 

Artikelbild: Skånesport

Relaterade artiklar

Back to top button
Close