NyheterVolleyboll

Två starka nyförvärv har skrivit på för Örkelljunga Volley

Joel Andersson och Alfred Brink har skrivit på för ÖVK. De kommer närmast från RIG Falköping. Joel har Norsjö som moderklubb medan Alfred kommer från Engelholm. I helgen tog de brons i U20-EM i beachvolleyboll.

Det är glädjande och väldigt roligt att två av de största talangerna i svensk herrvolleyboll väljer att representera ÖVK. Det visar att vi har något bra och intressant att erbjuda. De är två killar som vill mycket med sin volleyboll och kommer passa perfekt in i vårt lagbygge,konstaterar ordföranden i ÖVK:s elitsektion Jörgen Larsson i ett pressutskick.

Joel Andersosn är en mycket talangfull libero som redan gjort debut i seniorlandslaget. Han har också representerat Sverige på junior- och ungdomsnivå. Joel blev också framröstad till libero i Årets lag i Elitserien säsongen 18/19 .

Alfred Brink är passare och precis som Joel en mycket talangfull och utvecklingsbar spelare som redan håller hög nivå. Alfred har spelat drygt 20 landskamper på junior- och ungdomsnivå. 

Både Alfred och Joel är uttagna i bruttotruppen till höstens seniorlandslagssamling. Förutom att vara duktiga spelare inomhus är Joel och Alfred även bra beachvolleyboll-spelare. De lyckades sensationellt ta brons i U20-EM den gångna helgen.

I pressmeddelandet uttalar sig även spelarna.

– Jag har haft en bra grundkänsla för klubben ända sedan ÖVK kontaktade mig. Det är många som jobbar hårt i klubben och vill klubbens bästa. Det känns tryggt att komma till en sådan miljö. Inte helt olikt hur det fungerar i Norsjö. säger Joel Andersson.

Om alla pusselbitar faller på plats tror jag vi kan få ett riktigt bra lag denna säsong, säger Alfred Brink.

Foto: ÖVK

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close