FotbollMalmö FFNyheter

Alla tillbaka i MFF – utom Berget

Alla de skadade spelarna är tillbaka i MFF:s trupp inför lördagens match mot Örebro SK. Med ett undantag: Jo Inge Berget. Men han tränade för fullt och ska vara beredd att hoppa in i den extrainsatta träningsmatchen mot Lyngby BK på söndag. Då kommer dessutom Jonas Knudsen att göra debut i MFF-tröjan.

– Knudsen ska spela mot Lyngby. Det är bra att komma in i vårt spel så snabbt som möjligt. Att ett så starkt lag som Lyngby kunde ställa upp när vi ville ha en träningsmatch var väldigt bra, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.

Jo Inge Berget har synts mycket lite ute på träningsplanen den senaste tiden. Han var tidvis skadad i våras, men efter ledigheten skulle det inte vara några problem. Så blev det inte.

– Jag fick problem med ljumsken och stelhet i det området. Inget allvarligt, men det har inte riktigt velat släppa. Idag kändes det dock bra på träningen och spel på lördag eller söndag ska vara helt okej, lugnar Berget.

Till ÖSK-matchen hamnade han dock utanför truppen. Med i den är Rasmus Bengtsson och Fouad Bachirou som båda hoppade in senast mot AIK plus Lasse Nielsen (bilden).

– Det finns en eller ett par känningar, säger Uwe Rösler och ser fram mot perioden som kommer med tätt matchande i Allsvenskan och Europa.

– En viktig vecka väntar direkt med tre matcher. Vi kommer inte att rotera bara för att vi ska göra det utan ta ut laget som vi känner har bäst chans att vinna just den aktuella matchen. Jag tror också att vi går in i en period då vi inte kommer att ha lika stor otur med skador som tidigare.

MFF-truppen: Johan Dahlin, Dusan Melicharek, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen, Oscar Lewicki, Behrang Safari, Eric Larsson, Anders Christiansen, Bonke Innocent, Fouad Bachirou, Erdal Rakip, Romain Gall, Arnor Traustason, Sören Rieks, Guillermo Molins, Tim Prica, Markus Rosenberg och Marcus Antonsson.

Jonas Knudsen blir spelklar i tävlingsmatcher den 15 juli, men missar även returen borta mot Ballymena United den 18 juli eftersom det inte går att registrera honom förrän till nästa omgång i EL-kvalet. Första tävlingsmatchen som han är tillgänglig för MFF blir därmed mot IK Sirius hemma den 21 juli.

I Örebro SK är utlånade MFF-anfallaren Carlos Strandberg ett osäkert kort. Han testades idag på träningen med snabba löpningar och följde med i den 19-mannatrupp som redan idag åkte iväg till Malmö. Att tränaren Axel Kjäll valde 19 istället för 18 spelare berodde just på osäkerheten kring Strandberg.

Om inte Strandberg kan spela kan det bana väg för en annan spelare med stark MFF-anknytning i anfallet: Agon Mehmeti.

Kevin Wright är avstängd i ÖSK.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close