FotbollMalmö FFNyheter

Eric Larsson: Tog nog lite tid att ställa om från Sundsvall till MFF

Eric Larsson tycker att det regelbundna spelet, insatserna som mittbacksvikarie och framgångarna för laget har byggt på hans självförtroende.

– Klart att självförtroendet har höjts för mig och även för laget. Nu har jag ett år i ryggsäcken också och vet hur det är att spela i Malmö FF, säger han.

– Förra året var det en liten omställning från GIF Sundsvall. Det är skillnad i intresset och trycket och pressen att man hela tiden ska vinna. Sedan var det ju så förra våren att det kom ett par misstag och så förlorade laget och man var i en ond cirkel. I år har det varit tvärtom.

– Mycket styrs av resultatet. Om vi tar Falkenbergsmatchen som exempel tycker folk att vi gör det bra och vi får cred för att vi vinner med 2-1. Men hade inte Johan Dahlin gjort räddningen i den 92:a minuten hade hela backlinjen varit skit, liksom. Marginalerna är små och resultatet påverkar på ett annat sätt. Jag vet vad jag kan och med den nivån jag hade i Sundsvall är jag en av de bästa i serien. Att komma upp i den i Malmö FF hade gett ännu större snack. Därför vet jag vad jag har i mig, jag vet att jag är en duktig wingback och det är bara att fortsätta jobba.

Eric Larsson betonar dock att han tycker att det gick helt okej ändå förra säsongen och att han tycker att insatserna som höger mittback har gett en positiv boost. Men kraven är högre i MFF.

– I Sundsvall kunde man förlora och ändå få höra “men han var i alla fall bra”. i Malmö FF är det annorlunda.

Vilken är den stora skillnaden mellan att spela höger mittback och wingback?

– Den största är väl att du måste ha koll på fler saker än som wingback. Då är det bara att sitta ihop med din mittback och vara beredd på löpningar med fokus på kanten. Som mittback är du omgiven av en till vänster, en till höger och en framför dig plus mycket connection med målvakten också. Det blir lite mer att hålla koll på och det blir lite svårare att styra och ställa de andra. Men det har känts bra och i början fick jag väldigt mycket hjälp av Rasmus och Johan.

Du kommer väldigt mycket upp i offensiven även som mittback.

– Det vi tappade i Lasses duellspel fick vi kanske istället ut i min offensiva dynamik? Samma med Vindheim och Berget när de spelade. Jag har massor med energi och vill gå framåt och har orken så jag kunde fylla på, men ändå vara med hem. Och de gånger jag inte var med ytterbacken eller nummer åttan täcka upp för mig. Därför blev det svårt för motståndaren att i vissa lägen räkna in spelarna.

Det var för övrigt nära att Eric Larsson inte kunnat vara med mot Örebro SK. I matchen mot AIK stängde han vägen för Tarik Elyounoussi. Det blev frispark och varning, men domarna tog fel på vilken spelare det var och gav Franz Brorsson som var långt från situationen det gula kortet. I efterhand har förbundet – efter påpekande från MFF – plockat bort varningen på Brorsson. Det kan man göra när fel spelare får varning. Däremot går det inte att påföra en spelare en varning i efterhand så Larsson står kvar på två gula. Annars hade han varit avstängd mot ÖSK.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close