HandbollHK MalmöNyheterOV Helsingborg

HK Malmö-spelare klar för OV Helsingborg Dam

OV Helsingborg Dam har värvat vänsterhänta högersexan Selma Zilic från HK Malmö. Zilic är född 1999 och har Dalhems IF som moderklubb.

– Jag tvekade lite i början men lagets härliga energi och tränarnas uppmuntran gjorde så att valet blev självklart, säger Selma Zilic i ett pressutskick.

Handbollen har funnits i Zilics liv sedan hon var åtta år. Hon gick på handbollsgymnasiet i Malmö och har både tagit sig till steg 5 i Ungdoms-SM samt deltagit på riksläger. Nu tar 19-åringen steget till OV och hon har redan tränat med laget.

– De första träningarna har gått bra. Försäsongsträning är alltid tufft men det är kul med nya övningar och utmanande med ett helt annat tempo och styrka.

OV Dams sportchef Per Olof Persson är nöjd med sin värvning.

– Selma är en intressant spelare som vi haft ögonen på det senaste året. Hon har redan ett bra spelsinne och har bra och varierande avslut från kanten. Jag är väldigt glad att hon valt OV Helsingborg och jag är övertygad om att hon kommer att utvecklas mycket kommande säsong, säger han.

– Jag är stark i mina genombrott man mot man och har ett väldigt varierat skott. Det ska bli kul att se hur långt vi kan ta oss i allsvenskan nästa säsong, säger Selma Zilic.

Foto: OV

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close