FotbollNyheterUppåkra IF

Edward Ofere tränar med Uppåkra IF

Edward Ofere har under en tid tränat med division 5-klubben Uppåkra IF. Det bekräftar lagets tränare Richard Koffed.

Det stämmer, han har tränat med oss vid flera tillfällen nu på sistone. Han är överlägsen på träningarna och hans nivå lyfter övriga spelare i laget.

Edward Ofere var populär under sin tid i Malmö FF mellan 2005-2010 och fick till och med en ramsa från supportrarna på läktaren. Efter tiden i MFF har nigerianen spelat fotboll i Italien, Danmark, Norge, Turkiet, Skottland och Vietnam samt några klubbar i Sverige. Numera bor han i Sverige och tränar alltså för tillfället med Uppåkra IF i division 5.

Han har tränat med oss ett tag nu, han körde flera pass med oss innan uppehållet, säger tränaren Richard Koffed.

Hur har han sett ut på träningarna?

Han har varit helt överlägsen, helt klart den bäste spelaren jag har tränat. Hans nivå höjer även de andra killarna i laget så det har varit häftigt att ha honom här.

Hur kommer det sig att han tränar med er?

Han bor här i närheten och en spelare i laget kom i kontakt med honom genom att de hade barn i samma fotbollsskola. Spelaren, som är en stor MFF-supporter, gick fram till Ofere och frågade vad han gjorde just nu och det hela slutade med att han frågade om han ville komma och träna med Uppåkra och så blev det. Det är vi såklart väldigt glada för.

Hur ser chanserna ut att Edward Ofere är en Uppåkra-spelare inom kort?

Haha, vi jobbar ju för att det ska bli så, helt klart är det så. Sen får vi se vad han själv vill. Det kan ju vara så att om han börjar spela matcher för oss så påverkar det hans marknadsvärde negativt. Vi får se hur det blir, vi är bara glada för att han tränar med oss, säger Uppåkra-tränaren.

 

Ofere stänger dörren för spel i serien

Det verkar dock som att Uppåkra inte ska hoppas på den meriterade anfallaren till hösten. Vi lyckades nå Ofere för en kommentar. Nigerianen utesluter en kontraktering med Uppåkra.

Jag gjorde det klart från början att det bara handlade om att hålla igång kroppen och träna för att det är kul. Det är bra för mig då jag håller igång konditionen och även bra för Uppåkra som får in lite extra kvalité på träningen.

Uppåkra-fansen ska alltså inte hoppas på att du spelar för dom i höst?

Nej, det kan jag säga att så bli det inte.

Vad blir nästa steg i karriären då?

Just nu vet jag inte så mycket vad som händer härnäst. Jag är free agent så min agent tar hand om den biten och kollar på olika alternativ. Jag stänger inga dörrar, det kan vara klubbar utomlands eller här i Sverige, vi får helt enkelt se. Nu njuter jag av att bara vara hemma med familjen här i Sverige, säger Ofere som har en svensk sambo.
Wiktor Richardson
Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close