skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Åkarps IF spänner musklerna – förstärker med nygamla profiler

Åkarps IF hade en fin vårsäsong och ligger på en tredjeplats i division 4 sydvästra inför hösten. Det hindrar inte sportchefen Simon Forsén att vara aktiv under sommaren. In i laget kommer nu Kevin Hörqvist från BK Flagg och Ulf Jansson delar tränaruppdraget med Eremal Zejnullahu.

Vi spänner musklerna lite, samtidigt är jag väldigt ödmjuk, berättar Åkarps sportchef och tidigare tränare Simon Forsén som inte vill kommentera om fler namn är på gång in.

Åkarps IF hade en fin vårsäsong i division 4. Laget ligger på en tredjeplats i tabellen och stämningen i truppen är god berättar lagets sportchef Simon Forsén. Han och Eremal Zejnullahu tog över tränaruppdraget i klubben inför säsongen men räknade inte riktigt med att det skulle flyga från start.

– När jag och Eremal tog över inför seriestarten var inställningen att ta en match i taget och se var det leder oss. Att det skulle sluta med en tredjeplats och bra spel hade vi ingen aning om. Det är mycket Eremals förtjänst, han har lett laget och jag har höjt rösten och stöttat när det funnits behov. Nu till hösten sker det en del både för mig och honom. Jag blir pappa och han har fått nytt jobb så då behövde vi tänka om, säger Forsén och nämner att det var då Ulf Jansson kontaktades.

Ulf Jansson delar tränaransvaret med Eremal Zejnullahu

Ulf Jansson har tränat Åkarps IF tidigare i karriären men har den senaste tiden haft uppdrag i högre serier. Först var det i division 2 med Kvarnby IK och nu senast kommer han från GIF Nike i division 3. Trots att det nu blir division 4 menar Forsén att Jansson inte tar ett kliv nedåt i karriären.

– Nej, snarare skulle jag säga att han kommer till ett lag som har ett intressant projekt på gång och som bygger på långsiktighet. När vi pratade med Ulf var han imponerad av vad laget åstadkommit under det här halvåret och han trodde på framtidssatsningen, säger han och fortsätter.

– Ulf kan hjälpa klubben vidare i utvecklingen både när det kommer till ledarskapsbiten men även rutinmässigt kring hur vi ska bygga vidare på det vi har startar så att det blir så bra som möjligt för Åkarp som klubb. Ulf är dessutom en gammal profil i klubben. Det är något jag jobbar mycket på nu, att få tillbaka spelare som varit här tidigare och som har ett hjärta för föreningen.

Kevinho ska ge laget ytterligare spets framåt

En till nygammal profil som sportchefen plockat in är teknikern Kevin ”Kevinho” Hörqvist som närmast kommer från BK Flagg i division 3. Hörqvist är en spelare som Forsén är upprymd över att ha fått tillbaka till klubben.

– Det är jättepositivt givetvis, det är en sprallig herre som kan uträtta mycket på fotbollsplanen. Enormt trevlig utanför dessutom. Kevin kommer bidra med mycket i det offensiva spelet där han har stora kvalitéer. Vi har gjort mycket mål än så länge och värvningen av Kevin kan leda till att det blir ännu fler på sikt.

Han får en plats i startelvan omgående?

– Haha, det är inte jag som är tränare längre, så det får du ta med Ulf.

Han åkte på en fin utlandssemester kort efter påskriften, är det en resa som ingick när han skrev på för klubben?

– Det kan jag säga att det var det inte, spelaren stod för den resan själv.

Viktigaste är att ta en match i taget

När serien startar till hösten vill Forsén se ett Åkarp som jobbar långsiktigt och inte gör allt för att nå framgång över en natt.

– Vi vill såklart vinna varje match och ta oss upp i trean. Samtidigt får det inte gå för fort. Jag ser hellre att vi i så fall blir kvar i division 4 ett år till och att vi på sikt tar klivet upp i seriesystemet än att stressa fram något. Vi ska växa som lag på ett moget och genomtänkt sätt, säger han och utvecklar.

– Åkarp behöver växa som klubb, inte bara seniorlaget utan även på ungdomssidan för att vi ska klara av att vara en förening som spelar fotboll på högre nivå än division 4. För tillfället har vi varken ett u-lag eller ett u-17 lag. Framöver vill vi att våra talanger tar steget upp i vårt a-lag i stället för att söka lyckan i en annan förenings ungdomsverksamhet vilket har varit fallet de senaste åren.

Vad är målet med höstsäsongen?

– Vi tar en match i taget och jag väljer att ligga lågt när det kommer till att tippa hur vi hamnar i tabellen. Ambitionen är såklart att vinna fotbollsmatcher och det leder förhoppningsvis till en bra tabellplacering. Det viktiga att ta med sig är vi just nu mår bra av att ligga i division 4. Vi behöver inte stressa för att ta nästa steg utan vi jobbar på långsiktigt.  Sen är det klart att det vore häftigt om vi kunde nå ett kvalspel i höst det ska man inte sticka under stolen med!

EXTRA LÄSNING:

Sportchefen vittnar om en god stämning i Åkarps trupp. Vi frågar honom om han kan ge oss tre tips för att skapa en god stämning i truppen som kan göra att fler spelare vill ansluta till klubben.

1. Skapa en hemmakänsla i föreningen

2. Se till att spelarna trivs på idrottsplatsen, det ska vara kul att komma till träningen.

3. Se till att få till en bra gemenskap. Alla spelare kan inte vara bästa vänner men man behöver hitta ett sätt så att de trivs ändå och kan göra jobbet tillsammans.

Wiktor Richardsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close