MotorNyheter

Joel Eriksson på pallen igen i DTM – trea i Nürnberg

Joel Eriksson körde hem säsongens andra pallplats i DTM när han ensam tog upp kampen med de på dagen snabbare Audi-bilarna i helgens första race på stadsbanan Norisring i Nürnberg.

Tidigare i karriären har han varit på pallen på stadsbanorna i franska Pau och kinesiska Macau, visade denna gång prov på bra fart även mellan murarna i Nürnberg och återfanns på andra plats – hårt ansatt av Nico Müller – när det drog ihop sig till målgång i helgens inledande race.

Eriksson, som startat loppet som fyra i sin BMW M4 DTM, försvarade sig effektivt mot schweizarens attacker och inledde det sista varvet som fortsatt tvåa – men på alltmer slitna däck. I den allra sista kurvan gick det till slut inte längre att stå emot, och Müller lyckades överta andraplatsen bara några hundra meter från mål. Joel Eriksson korsade dock mållinjen på en stark tredjeplats, bakom Müller och hans segrande Audi-kollega René Rast, och säkrade därmed säsongens andra podiumvisit efter att ha slutat tvåa vid tävlingarna i belgiska Zolder i maj månad.

– Vi hade bra fart och en bra strategi, och det är alltid en härlig känsla att stå på pallen, säger Joel Eriksson i ett pressutskick.

– Det var en riktigt hård kamp med Nico Müller på slutet, men alltid rent och juste. Jag förväntade mig inte att han skulle göra en attack in i sista kurvan, men jag tror att han hade kommit förbi oavsett om jag hade stängt dörren mer aggressivt eller inte. Han hade så pass mycket fräschare däck i det skedet, och dessutom hade han fortfarande DRS kvar. Det var en bra poängskörd för oss och jag vill avsluta med att tacka alla fans som var på plats här i helgen. Fantastisk stämning, som alltid på Norisring!

I helgens avslutande heat klassificerades Eriksson som 13:e man, ett varv efter täten, efter en misslyckad strategi. Bruno Spengler avgick med segern för BMW.

Nästa DTM-deltävling avgörs på holländska Assen om två veckor (19-21 juli).

Foto: BMW Motorsport.

 

RESULTAT (topp fem)

DTM | Deltävling 4/9
 Norisring (Tyskland)

Race 1
1: René Rast (GER), Audi, 69 varv
2: Nico Müller (SUI), Audi, +34.498s
3: Joel Eriksson (SWE), BMW, +34.692s
4: Loic Duval (FRA), Audi, +39.521s
5: Bruno Spengler (CAN), BMW, +42.111s

Race 2
1: Bruno Spengler (CAN), BMW, 70 varv
2: Jamie Green (GBR), Audi, +5.765s
3: Mike Rockenfeller (GER), Audi, +6.833s
4: Robin Frijns (NED), Audi, +11.695s
5: Philipp Eng (AUT), BMW, +16.365s

13: Joel Eriksson (SWE), BMW, +1 varv

MÄSTERSKAPSTABELL (topp fem)

DTM | Efter 8/18 race

1: René Rast (GER), Audi, 127 p.
2: Nico Müller (SUI), Audi, 102 p.
3: Philipp Eng (AUT), BMW, 101 p.
4: Bruno Spengler (CAN), BMW, 76 p.
5: Marco Wittmann (GER), BMW, 72 p.

10: Joel Eriksson (SWE), BMW, 43 p.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close