FotbollMalmö FFNyheter

MFF tappade 2-0-ledning mot Lyngby i Jonas Knudsens debutmatch

MFF fick en kanonstart i den extrainsatta träningsmatchen mot Lyngby. Redan efter fem minuters spel stod det 2-0 på Hybriden. Men när allt var över och MFF bytt in alla U19-spelarna från bänken hade nykomlingen i den danska Superligan vänt till seger med 4-2.

1-o satte Guillermo Molins dit. Han tog med sig bollen in i avslutsläget och bara smällde in den i maskorna. 2-0 gjorde Romain Gall.

Jonas Knudsen fick spela 90 minuter. Den första – och bästa – halvleken som vänster mittback i trebackslinjen och efter pausen i mitten av den.

– Skönt att få 90 minuter. Det var länge sedan och jag behöver det. Fysiskt är jag i alla fall redo och det kändes helt okej. Sedan ska vi givetvis slå Lyngby. Vi ska alltid gå för vinst i MFF, konstaterade Jonas Knudsen efter sin debut.

Att han bli spelklar i tävlingsmatcher först när övergångsfönstret öppnar gör att den första matchen han kan spela är mot IK Sirius den 21 juli. Därför var det nyttigt att han kunde få den här chansen.

– Än har jag bara tränat fem-sex pass med laget och idag var det många unga spelare med som jag inte ens hunnit lära mig namnen på. Just nu är allt lite som en försäsong för mig.

Några av hans långa och precisa inkast fick de cirka 300 i publiken inte se.

– De plockar jag fram senare. När de behövs och passar in i matchbilden.

MFF ställde upp med följande lag:

Dusan Melicharek – Samuel Adrian, Lasse Nielsen, Jonas Knudsen – Jo Inge Berget, Amel Mujanic, Fouad Bachirou, Romain Gall, Laorent Shabani – Tim Prica, Guillermo Molins.

Efter 55 minuter byttes Berget ut, efter 60 Molins och Bachirou samt efter 65 Lasse Nielsen.

Alla bytena var planerade utom det med Lasse Nielsen.

– Jag skulle spelat 90 minuter, men det var inga nya skadeproblem. Jag kom lite fel i en situation och det var ett rent säkerhetsbyte. Som det kändes hade jag kunnat spela tiden ut och hade gjort det också om det varit Allsvenskan. Planen var bra också. Nu när det regnade kändes den nästan som planen inne på Stadion.

– Det här var min första match sedan 1 april och för mig var det givetvis härligt att vara tillbaka. Sedan hade det givetvis varit mycket skönare för laget om vi vunnit matchen. Men efter en bra start hängde vi inte ihop riktigt i laget och började göra misstag.

Förra gången MFF mötte Lyngby BK i vintras vann MFF med 5-1. Då gjorde Guillermo Molins två mål och blev utvisad. Allt på 24 minuter. Nu gjorde han mål igen på danskarna.

– Lite längre på planen den här gången, och mål igen. Jag brukar ju göra mål när jag får starta. 30 minuter mot Örebro och 60 idag kändes i alla fall bra. Jag är nära den nivå jag vill vara på nu. Fysiskt har jag varit där länge, det är den sista matchvanan som ska komma också, sa Molins och tyckte att det stämde riktigt bra för honom.

– Målet är jag nöjd med. Jag försökte även stötta Tim Prica och Amel Mujanic, som är en bra spelare. Men det är klart att vi ska hålla i och vinna matchen.

MFF bytte in U19 och U17–spelarna Amel Crnalic, Hussein Ali, Melker Roslin och Kevin Harletun och mot slutet fick även Markus Björkqvist speltid när Amel Mujanic gick av. Roslin, Ali och Björkqvist kommer att vara U17-spelare även under hösten.

MFF-tränaren Uwe Rösler tyckte att matchen gav mycket.

– Stort beröm till Lyngby som kom hit och gjorde det bra. Vi kan inte få samma matchliknande situationer på träning och att ibland lägga in fler sådana här matcher är en metod vi troligen kommer att använda oss mer av. Det är inte ofta jag säger det, men just idag var inte resultatet det viktigaste.

– Alla bytena var planerade utom det med Lasse Nielsen och ett par gjordes med tanke på att de ska kunna vara aktuella för spel på torsdag – och söndag.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close