Dösjöbro IFFotbollNyheter

Tung Dösjöbroseger mot Färjestaden

Två lag som hade möjligheten att gå upp i serieledning vid vinst. Det var upplagt för en tät och intensiv tillställning på ett för dagen regndränkt Dösjöbro IP.

Gästande Färjestaden startade starkast och fick redan i den 8:e minuten utdelning när hemmaförsvaret inte fick undan ett inlägg och Simone Vernersson kunde trycka i 0-1. Dösjöbro samlade sig snabbt efter målet och skapade ett visst tryck mot Färjestaden. Med två hemmamål avblåsta för att bollen varit utanför kortlinjen och en offside, både helt korrekt.

I andra halvlek kommer dock utdelningen, och detta redan efter 2 minuter. Dösjöbros Julia Lennartsson kommer runt på högerkanten och målvakten klarar inte att hålla skottet som med liten marginal passerar mållinjen. Efter målet fortsätter hemmalaget att spela bra och i minut 65 tar sig Julia Lennartsson åter igen förbi på högerkanten, denna gången med ett inlägg som Melina Skarström säkert förvaltar fram till 2-1.

Färjestaden försöker forcera för en kvittering på slutet men kan inte bryta upp ett kompakt försvar. Det närmaste man kommer är en farlig hörna som rensas undan framför mållinjen.
– En viktig seger. Vi har gjort en stark vårsäsong och är med i toppstriden på allvar. Hösten blir en spännande utmaning, vi har en stark och ambitiös trupp som vi vill fortsätta utveckla. Hur långt det räcker är upp till oss själva” säger tränare Fredrik Jahnfors

I ett starkt kollektiv blev ytterforwarden Julia Lennartsson utsedd till bästa hemmaspelare. Hos gästerna fick lagkaptenen Elin Olofsson motsvarande pris.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close