FotbollMalmö FFNyheter

Amel Mujanic blir ny lärling i MFF – flyttas upp direkt

Amel Mujanic flyttas upp från U19-truppen och blir ny lärling i MFF. Det nya kontraktet gäller till och med säsongen 2021.

Den 18-årige mittfältaren började spela  fotboll i Malmöklubben BK Olympic, men skiftade till MFF redan som nioåring och har därför jobbat sig upp genom de egna leden i klubben. A-lagsdebuten klarade han av i en träningsmatch mot FC Roskilde i februari 2018 och så sent som igår spelade han från start i den extrainsatta träningsmatchen mot Lyngby BK. Där gjorde han en klart godkänd insats.

– Amel är en tvåvägsspelare som är skicklig med bollen och som har ett stort spel i sig. Han har länge visat framfötterna i ungdomslagen och varit duktig när vi spelat internationella turneringar. Han har tränat med A-laget tidigare och klarat det bra. Det ska bli roligt att följa hans utveckling framöver, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressutskick.

Där uttalar sig även Amel Mujanic.

– Det känns otroligt kul och är något jag har strävat efter sedan jag var liten. Jag har varit i MFF länge och har hela tiden haft som mål att nå A-laget. Nu ser fram jag fram emot att få visa vad jag går för inför alla supportrar.

Vid sidan av fotbollen har han gått i skolan på MFF:s fotbollsakademi på Stadion där han tar gymnasieexamen nästa sommar.

Amel Mujanic kommer att spela i tröja nummer 33. Uppflyttningen till A-laget börjar gälla med omedelbar verkan.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close