MotorNyheter

William Nilsson missade finalen i rallycrossfesten i Höljes

Höljes bjöd som alltid på fart och fest och även utmanande väderförhållanden – men trots det fick inte Tomelillasonen William Nilsson en Magic Weekend.
– Höljes är verkligen så coolt. Man blir lika chockad över stämningen och allt folk varje gång man kommer hit. Tyvärr var det inte min helg, säger 19-åringen i ett pressutskick.

Under helgen nådde VM-serien i rallycross Sverige. Det var i den lilla värmländska byn som The Magic Weekend tog plats och hela 48 350 glada motorsportfans fanns i publiken. En av de 21 förarna i RX2 International Series var skånske William Nilsson.

Tyvärr blev tävlingen inte det han hoppats på resultatmässigt. Han kvalificerade sig till semifinal, men väl där gjorde en startsmäll att hjulupphängningen vänster bak på bilen gick sönder. Han gick i mål som sjätte förare och slutade på en total tiondeplats i tävlingen.

– I helgen har jag haft både medgång och motgång, men tyvärr mer av det sistnämnda. Kort sagt: farten fanns helt enkelt inte och jag vet inte vad det beror på. Sen hade vi lite missflyt med vädret där vissa förare fick köra på torrt underlag och andra under regn, men fler än jag drabbades ju av det. That’s rallycross. Höljes är en bana som jag älskar, så det känns frustrerande att inte lyckas bättre den här gången.

Under helgen kom William Nilsson till start i egen regi, vilket har inneburit mycket förberedelser och jobb för både Nilsson och familjen.
– Jag är tacksam över mina sponsorer, mekaniker, vänner, familj och alla andra som hjälpt mig att få ihop allt det här på så kort tid. De har gjort ett bra jobb och jag uppskattar verkligen allt stöd jag får.

Nästa tävlingshelg för honom blir i V8 Thunder Cars 13-14 juli i Falkenberg.

Foto: Jakub Nitka

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close