H65HandbollNyheter

Europaspelet i EHF-cupen säkrat för H65 Höör

Säsongen 18/19 blev inte som laget tänkt sig. En andraplats i serien och respass i semifinalen mot IK Sävehof krasade drömmarna om Champions  League och satte deltagandet i EHF-cupen i limbo. Nu står det dock klart att H65 Höör fått ett wild card till EHF-cupen.

– En lättnad. Hela vår verksamhet bygger på Europeiskt deltagande, säger tränaren Ola Månsson i ett pressutskick.

Under tisdagen kom beskedet från EHF att H65 Höör, liksom flera andra föreningar i andra länder, beviljats ett wild card i EHF-cupen. Laget går liksom i fjol in i den första rundan av tre, där samtliga tre rundor måste vinnas för att kvalificera sig till vinterns gruppspel. Omgång ett spelas helgen den 7/8 september och lottningen äger rum den 16 juli.

Beskedet kom alltså som en lättnad för tränare Ola Månsson.

– Vi vill spela i den internationella miljön av flera olika anledningar. Vi har spelare som vill ut i Europa till andra klubblag eller med landslag och H65 har därför varit ett val för dem. Vi har dessutom visat i flera år att vi hör hemma i de sammanhangen.

Det hade kunnat bli Challenge Cup?

– Ja, men vi är “färdiga” med den cupen. Den är jättebra – för andra lag. H65 har en seger, en andraplats och en semifinal där på tre försök, men utvecklas mer av att möta hårdare motstånd i EHF-cupen.

Hur ser du på lagen i den första rundan?

– Det kan bli både jättebra och jättesvårt. I fjor fick vi möta Lokomotiva Zagreb i första rundan vilket var en 50/50-kamp som vi vann. I andra omgången mot turkiska Muratpasa var det lite enklare. Det kan bli både tyska, franska och rumänska lag som är jättebra och dem vill vi gärna undvika. Det kan även bli Skuru faktiskt. Samtidigt är det knappast något lag som vill möta oss i den första omgången.

Drömmotståndet?

– Muratpasa igen kanske? Det var trevligt nere i Antalaya, säger Ola Månsson.

Foto: Bildbyrån

 

H65:s Europacupspel:
19/20: Går in i första rundan av EHF-cupen
18/19: Utslaget i runda tre i EHF-cupen (mot Nyköping Falster)
17/18: Gruppspel i EHF-cupen
16/17: Finalförlust i Challenge Cup
15/16: Kvartsfinal i EHF-cupen
14/15: 16-delsfinal i EHF-cupen
13/14: Seger i Challenge Cup
12/13: Semifinal i Challenge Cup

Relaterade artiklar

Back to top button
Close