FotbollHelsingborgs IFNyheter

Gero klar för Helsingborgs IF

Helsingborgs IF är överens med Alhaji Gero om ett kontrakt som sträcker sig till och med säsongen 2021.

Nigerianen Alhaji Gero lämnade hemlandet år 2013 för spel i Växjölaget Östers IF. Efter två lyckade säsonger tog han steget via Viborg till Östersunds FK. Där tillbringade 25-åringen två säsonger innan han lämnade för det iranska topplaget Esteghlal. Inför denna säsongen återvände han till Östersunds FK och gjorde sitt senaste allsvenska mål så sent som i lördags.

Geros kontrakt med Östersunds FK går ut den 15 juli och han ansluter därefter till HIF, som arbetar på att få honom spelklar till bortamatchen mot AIK den 20 juli.

– Det känns fantastiskt att vara här. Det är en bra klubb med fina faciliteter och bra personer runt klubben. Jag ser mig själv bidra till laget och jag tror att jag som anfallare kommer lära mig mycket av tränaren. Supportrarna är bra och de står alltid bakom laget, jag längtar efter att få spela framför dem, säger Gero i ett pressmeddelande.

– Gero är en stor och stark forward som har sina styrkor i det felvända spelet men han kan även gå i djupled. Han är inne i det allsvenska tempot och vi ser honom som en spelare vi kan få användning av i Helsingborgs IF både nu och framöver, säger huvudtränare Henrik Larsson.

Foto: Bildbyrån.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close