FotbollHelsingborgs IFNyheter

HIF starka efter omstarten – Svensson: “Känns bra”

Helsingborgs IF fick med sig en poäng från Borås – och hade känn på fler. Därmed ansenliga fyra poäng efter sommarvilan.
Målskytten mot Elfsborg, Max Svensson, ser positivt på lagets inledning efter omstarten.
– Det känns som vinden kan vända nu, säger han. 

Max Svensson – som nätade mot Elfsborg under måndagen – är nöjd med hur hans lag tagit sig ur startblocken efter uppehållet.
– Jag tycker vi gör det bra och skapar mycket. Som matchen var hade vi kanske velat ha med oss fler. Sen var det såklart skönt att göra ett mål, så är det alltid, säger han.Tillsammans med Mamudo Moro var Max Svensson en frejdig ingrediens i den HIF-offensiv som satte Elfsborg på stort prov, säger den nyfriserade yttern.

Trots värvningen av Östersunds Alhaji Gero kan Moro/Svensson bli en firma för Helsingborgssympatisörer att vänja sig vid – nu när både Rasmus Jönsson och Andri Bjarnasson flyttat vidare.
– Jag känner väl att jag får en lite annan roll när jag spelar med Moro. Han är mycket mer hotande i djupled, och viktigt i vårt presspel för att skapa målchanser. Jag kan väl fokusera lite mer på det offensiva spelet också då.

En poängmässigt tyngre vår – men långt ifrån dålig sett till HIF:s status som nykomling, samt spelmässiga prestationer – blev Per-Ola Ljungs exil från huvudtränarposten.
In kom Henrik Larsson.
Med spelarmeriter och erfarenhet som gör en närmare redogörelse överflödig har han fått en strålande start på sin andra sejour i Helsingborgs IF.
– Nu har ju inte jag varit i branschen jättelänge, men det känns väl normalt, när man byter tränare, att det blir lite ny energi i gruppen. En ny röst, och oftast brukar det bli en positiv effekt av det. Sen är det väl inte jättestora förändringar i vårt spelsätt. Men några småjusteringar här och där, som känns bra.

Svensson fortsätter:
– Jag var ju med ett halvår när Henrik(Larsson) var i klubbens senast. Det var hans om tog upp mig då. Det är en duktigt tränare med grymt mycket erfarenhet. Har har ju mycket att lära ut, det känner jag speciellt som offensiv spelare.

Vad har du fått för signaler av din nye tränare?
– Nä, men bra signaler, tycker jag. Som jag sa så var det han som tog upp mig i a-laget första gången, det var med honom jag gjorde debut, så vi känner varandra bra. Och det är en bra känsla överlag.

Har ni känt någon stress över er tabellsituation?
– Ingen stress, det skulle jag inte säga. Vi har mer känt att vi gjort bra matcher men inte fått resultaten med oss. och om vi fortsätter på det spåret, så bör väl vinden vända. Så kände vi mot Örebro, där vi gör en bra match och får poängen med oss. Vi har haft mycket otur också. Så, nej, ingen stress.

 

Artikelbild: Krister Andersson/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close