Padelbloggen

Sommarens padelfester i Båstad, Vilshärad och Segeltorp

Det har varit och är för närvarande några intensiva och händelserika padeldagar i Båstad, Vilshärad och Segelstorp.

BÅSTAD
Vilken fest det blev med Euro Finans Swedish Padel Open i Båstad igen! Det gjorde ni bra Nicklas Persson & co! Själv var jag i Båstad onsdag-lördag (26-29 juni) och deltog i olika padelevents samt tittade på underhållande padel när alla världsstjärnor var i farten.

Onsdagen​ blev jag inbjuden till ett event med Babolat där jag fick möjlighet att spela med hetaste herrspelaren för närvarande, Juan Lebrón. Det var både lärorikt och roligt, men synd att han inte kunde någon engelska. Vi får se om han håller vad han lovat, dvs att prata engelska nästa år när han tävlar i Båstad. För övrigt borde WPT investera i engelskkurser för samtliga toppspelare, eftersom det hade gjort deras produkt mer säljbar = mer publicitet i media!

Denna dag hann jag även med att se de svenska herrarna – Calle Knutsson, Daniel Windahl och Simon Vasquez – spela sina matcher. Det var härlig stämning på läktaren och samtliga svenskar gjorde bra insatser trots att det blev förluster för dem i två raka set.

Torsdagen ​deltog jag i Add Pros företagsevent tidig morgon (starttid 7:45!) där vi spelade Padel Americano. Efter några matcher med blandad kvalité stod jag som segrare vilket alltid är roligt, speciellt med ett fint första pris: padelracket och en flaska champagne​☺​

Efter prisutdelningen var det dags för nästa tävling – ​Rocket Padel mixed i Mellbystrand. Jag lottades ihop med Örebros trevlige hockeyprofil, Johan Wiklander, och fick spela många roliga matcher mot bland annat Anna Åkerberg och Kristian Huselius samt ett par duktiga tennistjejer som valt att byta till den lite roligare sporten. Jag ser fram emot att se dessa tjejer i kommande tävlingar.

Fredagen​ arrangerade vi, Padel Coaching Sweden, en nätverksaktivitet tillsammans med Svenska Padelförbundet på Karupslundsgård i Västra Karup. Vädergudarna var med oss och vi hade en fantastisk dag med minipadel, boule, häng vid poolen och Calle Knutsson som gäst. Efter lunch och prisutdelning åkte vi in till Båstad för att se några mycket välspelade kvartsfinaler och uppleva den speciella atmosfären från centercourtens havssida.

Lördagen ​var det semifinaldags i WPT och jag och min sambo, Stefan, började dagen med att spela ”dagen efter”padel mot Johan Andersson och Ola Jakobsson från Wilson. Spelet ska jag inte analysera eftersom det var fyra slitna spelare som nog borde ha lämnat Pepes några timmar tidigare, men däremot är det alltid en skön känsla att spela på hamnbanan i Båstad som troligtvis är Sveriges bäst belägna bana. Det blev hemresa till Malmö innan finaldagen, men jag förstod att det återigen blev en folkfest och jag garanterar att vi kommer tillbaka till denna tävling även nästa sommar.

VILSHÄRAD
I helgen spelade jag i Vilshärad Padel Masters med min partner, Emmie Ekdahl. Vi fick två bra matcher i gruppspelet mot Antonette Andersson/Ann Roslund, seger med 6-1, 6-4, och Rebecka Nielsen/Helena Wyckaert (nr. 65 på världsrankingen), förlust efter 2 timmar och 40 minuter med 5-7, 6-1, 6-7 (5-7).

I semifinalen mötte vi Baharak Soleymani och spanjorskan Sara Ruiz Soto (rankad 47:a i världen) och där blev det förlust med 6-2, 6-4. Både Emmie och jag kämpade med vinden och hade behövt fler utomhustimmar i kroppen för att kunna skaka om världsspelaren Sara Ruiz Soto. Det var tydligt att hon hade en helt annan erfarenhet av dessa väderförhållanden. Emmie och jag fick alla fall mersmak av att spela mot så högt rankade spelare och lärde oss mycket av dessa förluster.

SEGELSTORP
I denna vecka är jag på väg till padel på Bjärehalvön igen. Denna gång ska jag tillsammans med Stefan arrangera padelkurser för Segelstorps Padel. Det är vår gemensamme vän, Hans Olsson, som är initiativtagare både till padelbanan och träningen. Tillsammans med Hans och engagerade padelelever blir det ännu en härlig padelfest på Bjärehalvön. Stefan och jag kommer under tre dygn stå på banan totalt 30 timmar och bäst av allt är att vi kommer ha roligt varje minut.

Efter Segelstorp är jag hemma i Malmö några dagar innan det bär av till Baku, Azerbajdzjan, för att närvara vid ungdoms-OS där vi bland annat ska se på min bonusdotter, Rebecka Krüeger, tävla i stavhopp. Det innebär lite mindre padel kommande veckor och en paus från bloggandet.
Ha en fortsatt härlig sommar med mycket padelspel utomhus!

Åsa Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close