skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Helsingborg får nytt padelcenter

Genom sin explosiva utveckling har padel blivit en svensk folksport. 2017 bokade 26 200 spelare 98 300 banor för att spela padel. 2018 hade de siffrorna dubblats; mer än 52 000 spelare bokade då över 190 000 banor.

I höst står Helsingborg Padel, en nybyggd anläggning på Väla Södra i Helsingborg, redo att ta emot anstormningen i nordvästra Skåne.

Helsingborg Padel har tecknat ett avtal med Svenska Hus gällande 4300 kvadratmeter yta för att uppföra anläggningen. Man samarbetar med Adidas Padel för att försäkra sig om att skapa ett padelcenter av högsta möjliga klass.

Tretton padelbanor, åtta inomhus och fem utomhus, kommer att tillhandahållas för entusiasterna, tillsammans med fräscha omklädningsrum med duschar och låsbara skåp. Centercourtbanorna kommer att ha ett väl tilltaget utrymme för att tillåta spelare att hinna ikapp smashar och undanläggningar utanför själva bansträckningen, något som uppskattas av drivna padelspelare. Men skaparna av anläggningen lägger också stor vikt vid umgänget runtomkring sporten.

– Vi kommer att erbjuda vår publik ett brett utbud av olika servicebitar, berättar Daniel Hansson, vd på Helsingborg Padel. Personal kommer att finnas på plats för att hjälpa till med uthyrning av racket och bollar, och kunniga padeltränare står redo att bistå nybörjare som vill komma igång med sporten. Man kommer även att kunna anordna turneringar för de som så önskar. Vi ser den sociala biten som en stor och viktig del av padelsporten och vill att vår anläggning ska spegla den inställningen.

Bland de inslag som tar sikte på det sociala umgänget finns en kaféverksamhet. Här kommer det att erbjudas olika kalla rätter som till exempel sallader, men också snacks, kaffe från espressomaskin och ett brett sortiment av olika proteinbars och drycker.

Det kommer också att finnas en välsorterad shop där man kan köpa allt som är förknippat med padelsporten. I utbudet finns racketar, bollar, skor och kläder från etablerade varumärken.

Stora loungeytor för umgänge och avkoppling står till förfogande, bland annat en 200 kvadratmeter stor lounge på anläggningens andra våning. Här kan man kombinera en fika med utsikt över padelbanorna.

Även utomhus finns loungeutrymmen, med möjligheter att anordna grillkvällar, after work-evenemang etcetera.

En viktig målgrupp för verksamheten är barn och ungdomar som man hoppas kunna locka bort från datorskärmarna för att prova på en ny, fartfylld och rolig sport.

En annan gruppering man tar sikte på är företag och föreningar, som på Helsingborg Padel ges tillfälle att kombinera konferenser och möten med en stunds roande avkoppling på padelbanan med efterföljande god mat och dryck. Helsingborg Padel hjälper till med att utforma välavpassade program.

– Vi välkomnar alla till Helsingborg Padel, säger Daniel Hansson. Vi vill skapa en naturlig mötesplats för alla som älskar att utöva padel. Här ska kvalité, trivsel och gemenskap utgöra fokus och ömsesidig respekt och fair play vara honnörsord!

För mer bilder och information etc ta kontakt med Daniel Hansson på Helsingborg Padel.

Källa för ingressens sifferuppgifter:http://padelfeber.se/artiklar/2018/dec/exakt-saa-stor-aer-padeln-i-sverige/#.XQOUBYgzbIU

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close