FotbollMalmö FFNyheter

Johan Dahlin hoppas på lite att göra mot Ballymena United

Mot Örebro SK briljerade Johan Dahlin med ett par riktigt betydelsefulla räddningar mot slutet av matchen. Mot Ballymena United hoppas MFF-målvakten på en ny bra insats och gärna lite – eller mycket – mindre att göra.

– Helst vill jag ju slippa de lägena, men det kan bli så ibland, säger han och duckar på frågan om han känner sig i extra bra form

– Det känns som om jag är i den formen jag hållit ett tag nu. Om jag är bättre eller sämre än tidigare är egentligen inget jag tänkt på. Men tycker ni som tittar att jag gjort det bra är det givetvis kul att höra.

En klar förbättring tycker jag att det numera går betydligt snabbare för dig att sätta igång spelet.

– Det kanske finns fler möjligheter nu?

– Vi har pratat en hel del om det allihopa. Sedan är det ju något jag behövt träna på vilket vi gjort också, jag och utespelarna. Men det är klart att det blivit bättre och det kan fortfarande bli ännu bättre.

Än har han ingen koll på Ballymena Uniteds styrkor och svagheter. Men förberedelserna går till exakt som de alltid gör inför en match.

– Jonnie Fedel tar fram all information som behövs och sedan för han den vidare till mig. Det gör vi alltid en eller två dagar innan matchen. Alla rutiner är de samma och Jonnie håller samma föredrag som han alltid gör. Oavsett om det är träningsmatch, Allsvenskan eller Europamatch har målvaktsgruppen sitt möte och vi går in med likadan inställning och noggrannhet oavsett vilket typ av match det gäller. Jag försöker också alltid att förbereda mig på exakt samma vis. Jag tror att det lönar sig i slutändan.

Hur stor nytta har ni av att leda Allsvenskan när ni går in i Europaspelet?

– Givetvis är det bra sett till hela säsongen. Men just till den enskilda matchen tror jag inte att det betyder så mycket. Dessutom är det ju det här vi vill, att matcherna ska komma tätt. Det är roligare att spela matcher än att träna.

Är planen fortfarande lika bra?

– Ja, den är kanonbra. Grym!

Till sist, vilken av räddningarna mot ÖSK var svårast att göra?

– Den på Agons chans. Vid läget efter frisparken kommer skottet nästan rakt på mig. Det ska jag bara ta. Chansen som Agon får ska inte hända. Där får jag bollen på mig, men jag gör en bra överflyttning.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close