FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

Det här smashläget får MFF inte missa

MFF ska givetvis slå ut Ballymena United FC.

Allt annat är fiasko och att konstatera det är inte att sätta onödig press på laget, det är att slå fast fakta baserat på styrkeförhållandena mellan lagen.

Men som alltid krävs det fokus, koncentration och hårt jobb.

Det finns dessutom en sak som talar för Ballymena United.

Precis som så många andra blev jag charmad när Ballymenatränaren David Jeffrey ivrigt stöttad av lagkaptenen Jim Ervin öste beröm över MFF och pratade om att matchen som spelas ikväll är den största klubben någonsin spelat, att man redan skapat historia och att det nu bara gäller att njuta. Och att man i princip var utslagna på förhand om inget under inträffade.

Jag tvekar inte en sekund över att glädjen, fascinationen och berömmet var ärligt menat. Men det är ju inte fel att försöka söva motståndaren också, bädda in spelarna i bekväm bomull och sedan gå in med dobbarna före och en brinnande glöd när det är dags för match. För är det den största matchen i karriären för Ballymenas spelare är det ju inte särskilt långsökt att tänka sig att de kommer att göra sin bästa insats i karriären också.

Själv fick jag även en obehaglig deja vu-känsla från senaste gången ett motståndarlag pratade så mycket om hur fantastiskt det skulle bli att möta just storklubben MFF. Det laget hette Cork City…

Inget av det ändrar dock i utgångsläget.

Cork var bättre än Ballymena United.

MFF modell 2019 är dessutom bättre förberett för de internationella matcherna än MFF modell 2004.

Och det krävs två usla insatser av MFF för att åka ut. Jag kan se Ballymena göra en stark match mot MFF, men inte två. Den starka får gärna komma i returen i Nordirland sedan MFF i praktiken avgjort redan ikväll.

Ska det lyckas finns det ett par nycklar:

Fokus och koncentration är redan nämnt.

MFF vill dessutom ha upp tempot och få rörelse på Ballymenas spelare så att de inte hänger med. Har man ett mittfält med Eric Larsson, Anders Christiansen, Fouad Bachirou, Arnor Traustason och Sören Rieks bakom ett anfallspar med Marcus Antonsson och Markus Rosenberg ska det helt enkelt inte vara något problem. I trebackslinjen tror jag att det blir Oscar Lewicki, Rasmus Bengtsson och Behrang Safari.

Bachirou från start istället för Bonke Innocent eftersom Bachirous tempo och kvickhet kan göra under för att lösa upp ett lag som Ballymena.

Lasse Nielsen tror jag hade startat om han gjort 90 minuter i träningsmatchen mot Lyngby. Nu blev det 60. Jo Inge Berget har en bit kvar.

En luring är att starta Guillermo Molins istället för Markus Rosenberg. Men gör man verkligen det?

Minst lika viktiga blir bytena. Gör MFF det rätt ska Ballymena United vara så tröttkört en bit in i den andra halvleken att tre spelare med spring i benen ska kunna komma in och göra kaos. Och tre spelare få lite värdefull extra vila inför matchen mot Djurgården.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close