BK OlympicFotbollNyheter

Olympic redo att tampas i toppen

Inför det rådande uppehållet tog BK Olympic en stark seger i derbyt mot FC Rosengård.
Med vinden i seglen har det gröna Malmö-laget satt kurs mot toppen av division två – och är där för att stanna.
– Uppenbarligen så har vi vad som krävs, säger Anders Grimberg, tränare i BK Olympic. 

– Det var en viktig match att vinna. Sett till poängen som stod på spel – hur det skulle kunna påverka tabelläget – så såg vi vikten av den matchen. Vi gick ju såklart för vinst, speciellt eftersom det var hemma, som vi gjort till vår borg, säger Olympics tränare, Anders Grimberg.

Med fyra raka segrar i bagaget har BK Olympic klättrat upp på en poängmässigt delad förstaplats. Tillsammans med Ängelholms FF utgör man just nu loket för det tåg som är division två – en position som Anders Grimberg hoppas att hans lag ska kunna behålla.
– Allt handlar om hårt jobb. Det är det vi lägger grunden för under vintern; att orka hänga med när det gäller. Vi närmar oss sluttampen, då gäller det att vi är redo, att vi är med.

Vad säger du om säsongen i stort, så här långt?
– Jag är absolut jättenöjd med killarna. Som vi spelat på hemmaplan, inte minst. Vi har lyckats ta oss tillbaka från underlägen och även sett till att kunna föra matcher vid ledning. Vi har ett grundspel som vidkänner oss trygga i och som vi håller oss till. Vi är bra när vi kan göra det. Men vi har även några fläckar på solen. Vi hade ju som målsättning att bli bättre en förra säsongen, och vi blev ju nia då. Det är alltid min målsättning, att bli bättre en förra året. Vi vill bli ett jämnare och stabilare fotbollslag.

Anders Grimberg – här aktiv i sin coachning – har lett BK Olympic sedan sommaren förra året.

Olympics huvudtränare lyfter fram en accelererad fokusering på den fysiska träningen som en nyckel till lagets framgångar under säsongen.
– Vi har framförallt under vintern arbetat med den fysiska biten. Jag har kört några traditionella löpövningar, skrattar Anders, och fortsätter.
– Det tycker jag är en av grundstenarna, att man orkar spela fotboll i 90 minuter. Truppen känner att vi är fysiskt starka, och det är en av enledningarna till att vi lyckats vända på de här resultaten då vi legat under. Sedan har vi hållit oss till vårt spelsätt i stort sätt. Samma om vi körde under 2018. I övrigt har vi bra konkurrens i truppen, det har vi. Vi har börjat få några skador och avstängningar, men det har inte påverkat oss nämnvärt, just tak vare bredden.
Hör det ihop; god fysik och en hög tabellplacering?
– Ja! Till hundra procent. Fotboll är en löpsport, det brukar jag berätta för mina spelare. Sen ska du kombinera det med en taktisk plan. Det hänger verkligen ihop. Den fysiska biten är ju A och O för att man ska kunna plocka fram även de andra bitarna. Nu går vi snart in på upploppet och det blir viktigt att underhålla de fysiska bitarna. Allt för att hänga med i toppen.

Anders Grimberg kom in som huvudtränare för BK Olympic under sommaren 2018.
Starten var något trög, medger han, men sedan vintern har bitarna fallit på plats.
– Vi fick väl inte riktigt till det. Det var lite berg-och-dal-bana under resten av den säsongen. Men man behöver lite tid för att gnugga in saker och ting. Sedan har vi en lite annan trupp sedan i fjol, vi har fått in några spelare som gjort att det spetsats till lite grann. Jag kan väl säga att det är först nu som det börjat fastna hos killarna. Det tar såklart tid att lära känna varandra, och sen är det många andra saker som spelar roll. Inte bara arbetet ute på plan, utan helheten, så som disciplin med tider och liknande.
Känner du att ni har vad som krävs för att vara på denna nivå, och eventuellt nå högre?
– Ja, uppenbarligen så har vi det. Alltså, detta är ju inget som man kan förutse – utan när det händer så brukar man efterkonstruera en sanning. Detta har ju vuxit fram, mycket tack vare bra harmoni och harmoni. Vi har haft fullt fokus på vad vi ska göra, samtidigt har vi haft roligt däremellan. Sen krävs det ju att man har kvalité på spelarna, och det tycker jag att vi har.

 

Artikelbild: Lola Nilsson/Skånesport

Relaterade artiklar

Back to top button
Close