NyheterVolleyboll

ÖVK får ny tränare från Polen

Örkelljunga Volley har gjort klart med ny coach. Tomasz Kamuda från Polen kommer leda laget den kommande säsongen. Tomasz är 43 är gammal och har haft en gedigen spelar- och tränarkarriär på högsta nivå.

Efter att han inlett i hemstaden Mielec fortsatte Tomasz Kamuda i en av världens bästa ligor Plusliga (högsta ligan i Polen) där han spelat för flera klubbar, bland annat Resovia som han representerade i fyra år. Han har också gjort en sejour i Kuwait som spelare. Under sin spelarkarriär spelade han spiker.

Tränarkarriären inleddes i moderklubben Stal Mielec. Efter det har han coachat ett antal olika herr- och damlag bland annat KS DevelopRes Rzeszow, i dag ett av Europas bästa damlag, som han ledde till avancemang till högsta ligan i Polen. Under sin tid i Rzeszow gjorde sig Tomasz känd som en coach som kan bygga och utveckla ett framgångsrikt lag på kort tid.

Det senaste tränaruppdraget för Tomasz var under våren då han tog över KSZO Ostrowiec och räddade laget kvar i damernas Plusliga. Tomasz är känd för att vara duktig på att utveckla unga spelare; Han har jobbat mycket med barn, ungdoms och juniorvolleyboll. Han brinner dessutom för inkludering och har bland annat lett ett projekt för funktionshindrade barn och ungdomar.

Vi har under en längre tid tittat på olika coachalternativ och fastnade till slut för Tomasz. Vi har fört diskussioner med honom en tid och nu har vi fått alla pusselbitar på plats. Tomasz har ett gott rykte när det gäller att utveckla spelare vilket vi prioriterar högt. Han är också känd för att vara duktig på att bygga starka lag på kort tid, kommenterar ÖVKs elitsektions ordförande Jörgen Larsson i ett pressutskick.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close