Nyheter

Två derbyvinnare klara för Åbergs

Norges bästa häst tillsammans med Norges hetaste kusk.
Där har ni den senaste attraktionen i Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial.

Det handlar om Gretzky BR, tränad av Geir Vegard Gundersen, tillsammans med kuskvirtuosen Magnus Teien Gundersen.
– Oerhört spännande, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist. Här har vi en ny häst i eliten som fortfarande är under stor utveckling tillsammans med en toppkusk från den nya, unga, generationen.

Geir Vegard Gundersen blev mycket glad över inbjudan och tackade givetvis ja.
– Det ska bli väldigt spännande och det är ett stort och fint lopp att vara med i. Förstapriset (1 609 000 kronor) är ju också väldigt gott.
Gretzky BR vann det norska derbyt förra året och har i år tagit klivet upp i eliten. Nu saknade han tur i Oslo Grand Prix där han fastnade med krafter kvar och senast, på Jarlsberg, tog han en fjärdeplats trots att han blev påkörd och störd. I övrigt har det bara blivit segrar i år.
– Allt är väl med hästen efter Jarlsberg och vi laddar för fullt mot Jägersro nu.
Tankar om häst och motstånd?
– Jag har en ung häst som utvecklas för varje start. Jag är nöjd om vi kan vara bland de tre främsta och en sådan som Propulsion är ju väldigt bra. Men jag tror inte att de springer ifrån min häst.
Som de flesta andra drömmer Geir Vegard Gundersen om något av de innersta spåren med sin startsnabba häst vid lottningen i samband med tävlingarna på Jägersro den 23 juli.

Inbjudna till Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial är också Cyber Lane/Johan Untersteiner.
– Han var mycket fin vid sin vinst i Halmstad och vi vet ju sedan tidigare att han trivs väldigt bra på Jägersro. Sen är det kul att ha en Skåne ägd häst till bakom startbilen, säger Ahlkvist.
Johan Untersteiner är givetvis nöjd med att ha fått sin inbjudan till storloppet:
– Det är en av årets höjdpunkter så det ser vi fram mot och vi har ju goda minnen från Jägersro.

Sedan tidigare är titelförsvararen Propulsion och hemmahästen Racing Mange, tränad av Joakim Lövgren, inbjudna. Även Aubrion du Gers har en plats i loppet efter sin vinst i Argentan samt Valko Jenilat efter
helgens vinst i La Capelle.

På lördag avgörs sedan Årjängs Stora Sprinterlopp där vinnaren erbjuds en plats i Åbergs vilket även gäller
vinnaren i finska Mikkeli.

Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial avgörs tisdagen den 30 juli över 1609 meter med 1 609 000 kronor till vinnaren. Propulsion, tränad av Daniel Redén, har vunnit de tre senaste åren.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close