Nyheter

Nu ska Two Eyed Jack vara på topp

Hela säsongen har träningen för Two Eyed Jack riktats in mot den 14 juli klockan 17.10. Mot Svenskt Derby

Då ska Two Eyed Jack vara på topp.
– Det vill jag tro att han är, säger tränaren Lennart Reuterskiöld Jr. Jag är nöjd med hur han sköter träningen och han vann i sin senaste start.
Two Eyed Jack vann Svensk Kriterium förra året, valdes till Årets 2-åring 2018 och redan då var tränare Reuterskiöld inne på att det var hans Derbyhäst.

Matchningen har sedan siktats in mot Derbyt, att hästen ska vara på topp vid just det tillfället. Något som ”Junior” har lyckats med tidigare. Om vi backar bandet sex år och tittar på Svenskt Derby från 2013 till 2018 så har Lennart Reuterskiöld vunnit tre av dessa – alltså hälften.
2013 Hurricane Red.
2016 Duke of Burden.
2017 Dorcia.
Finns det några likheter mellan stallets tidigare Derbyvinnare och årets Two Eyed Jack?
– Hurricane Red var liksom bara bäst i sin kull och vann allt. Han var speciell på det viset. Dorcia visade sig ju också vara en riktigt bra häst. Så om jag ska jämföra med någon så är det Duke of Burden.

Duke of Burden var en knapp 20–oddsare i Svenskt Derby 2016 och kom till det stora löpet med en enda seger bakom sig – en delad seger med Suspicious Mind i debuten.
Men även där satte stall Reuterskiöld tidigt upp ett mål att sätta hästar i toppform till det STORA löpet.
Det lyckades och efteråt var tränaren rörd och belåten:
”Vi siktade på att ha honom som bäst till 16 juli. Att vi lyckades sätta honom i form. Jag är stolt över mig själv och mitt team, och att ägarna litade på oss. En otrolig känsla, det är så mycket jobb som ligger bakom.”

Nu kan alltså historien upprepa sig.
– Two Eyed Jack är som Duke of Burden, en massa problem och mycket jobb. Duke of Burden var som bäst den dagen det gällde och jag hoppas att vi kan göra likadant med Two Eyed Jack.
Two Eyed Jack kommer från en seger, ett löp med bara tre hästar.
– Det såg kanske inte så märkvärdigt ut, men det var en bra tid och handicapen var nöjd och höjde honom två kilo.
Men nu är alla förberedelser gjorda, hästarna preparerade så bra det går och om vi tar Lennart Reuterskiöld på pulsen så låter han nöjd:
– Two Eyed Jack har tagit träningen fram till nu jättebra, mer kan vi inte göra så får vi se om det räcker.

Stallet har även med Orb Craft i Svenskt Derby. Han såg fin i det löp som blåstes av, men inte lika vass i den senaste starten.
– Orb Craft inte helt optimalt senast, jag vet inte om det berodde på värmen eller vad. Det var ingen riktig studs i honom.
Efter det har Orb Craft, rids av Fredrik Janetzky, visat förbättrade takter i träningen.
– Han har tränat jättebra. Så jag hoppas att han ska kunna visa lite bättre takter nu när det är allvar.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close