FotbollNyheterTrelleborg FF

Omstart i Superettan: TFF möter bottenlag

Efter en cirka tre veckor långt uppehåll står Superettan-fotboll åter för dörren för Trelleborgs FF.
I omstarten väntar rådande bottenkonkurrenten Syrianska. 

– Vi fick återhämtning första veckan, och det var ju skönt. Både fysiskt och mentalt. Det har varit många matcher under våren. Vi fick till en träningsmatch, sen har vi jobbat på ett bra sätt, både taktiskt och fysiskt. Det har varit en god känsla, säger TFF-managern Peter Swärdh om uppehållet.

– Jag känner en stor förväntan över att sätta igång igen. Jag känner också att vi ska ta med oss mycket av det vi gjort under veckorna in i den här matchen. Se till att vi tar ett större initiativ i spelet och höjer intensiteten, tillägger han.

Under uppehållet träningsspelade TFF mot danska Superliga-laget Silkeborg. Förlust med 2-1, visserligen, men för Peter Swärdh gavs en del svar.

– Tittar vi på prestationen där så är det totalt sett en bra prestation. vi är bättre i spelet med boll än vad vi varit tidigare under säsongen. Det var ett steg framåt, tycker jag, och vi fick med oss bra bilder från det. Sen fr vi se vad det ger oss längre fram.

Säsongens utfall sä här långt är knappast vad Trelleborgs FF och dess sympatisörer hoppats och trott. I dagsläget tycks topplaceringar vara utom räckhåll.

Vad ska ni göra för att få ut någonting alls av denna säsong?
– Det är väl att fortsätta jobba och utveckla vårt spel med boll.Där behöver vi bli väldigt mycket bättre, ha större kontroll, bättre fart. Kan vi se en utveckling av det, så är det väldigt positivt. Sen även arbeta med yngre spelare, vilket är en viktig del av framtiden.

Peter Swärd fortsätter.
– Vi lever här och n när det gäller matcherna. Första steget är att bygga vståndet nedåt, sen får det bli en bonus att titta uppåt.

 

Artikelbild: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close