Nyheter

Systrar förlänger med IBK Lund

IBK Lund dam Elit låter meddela att de har förlängt avtalen för två viktiga delar av sitt Allsvenska damlag. Det är Ella Hammer, född 1998, och Hilda Hammer, född 2001, som har skrivit på nya kontrakt.

Båda systrarna är egna produkter, som har gått genom ungdomslag hela vägen upp till seniorlag. Ella Hammer har dessutom testat vingarna i SSL med Malmö FBC under två säsonger. Hon har även meriter från distriktslags-SM vid flera tillfällen.
Även Hilda Hammer har meriter från distriktslaget. Hon har dessutom ett SM-brons i Juniorallsvenskan från föregående säsong.
Båda avtalen är skrivna över två säsonger.

Ella Hammer vände hem till moderklubben efter ett äventyr i SSL inför den gångna säsongen och skulle snabbt visa sig bli en väldigt viktig spelare.
– Det var en riktig spetsvärvning vi fick tillbaka efter att Ella hade samlat på sig SSL-rutin. Inte nog med att det är en mycket bra innebandyspelare är det också en person som passar väldigt bra in i laget. En spelare som ställer krav, är ödmjuk och som visar vägen både på och utanför planen, menar assisterande tränare Ludvig Nilsson och fortsätter:
– Hon hade lite skadeproblem ifjol, men förhoppningsvis ska hon komma tillbaka i bättre form än någonsin till hösten. Vi är naturligtvis väldigt glada över att hon väljer att fortsätta sin satsning hos oss, hos hennes moderklubb.

Den yngre systern Hammer gjorde sin första Allsvenska säsong ifjol när hon inför säsongen flyttades upp från juniorlaget. Nu ska hon göra sin andra seniorsäsong i Allsvenskan.
– Hilda är en mångsidig spelare med ett brett register. Hon kan spela på såväl en forwards- och backplats vilket gör henne till en väldigt nyttig för laget, säger Ludvig Nilsson och fortsätter:
– Hon gjorde en bra fjolårssäsong i både Allsvenskan och Juniorallsvenskan. Nu har hon införskaffat sig nyttig rutin för att kunna ta nästa steg i sin utveckling mot att bli ännu mer etablerad i Allsvenskan.”

Foto: Patrik Palm

Relaterade artiklar

Back to top button
Close