FotbollNyheterTrelleborg FF

Ett aktivt fönster nyckeln för TFF?

Trelleborgs FF behöver finna lösningar för att rädda den rådande säsongen. 
Klubbens aktivet under sommarfönstret visar att man är villiga att satsa för att ta sig uppåt.  

Under uppehållet har det figurerat ett par provspelare hos Trelleborgs FF.
Henrik Johansson, som man nu gjort klart med, var en av dessa. Han har spenderat se senaste åren i engelska Brentford.
Dessutom har två gambiska spelare fått visa upp sig inför TFF-ledningens ögon.
Österlen FF:s Pontus Wiktorsson har också givits möjlighet till provspel.
– Henrik(Johansson) tittade vi ju lite närmre på för att se om det skulle vara en rak ersättare till Nebiyou då, Perry. Sen har vi även haft två spelare från Gambia som varit här i träning. Det var väl mer en långsiktig.. ja, att vi skaffade oss en bild av hur det såg ut med den kontakten och den kvalitén på spelarna. det är två bra spelare med bra potential, och viska se hur vi ska gå vidare med det.

Att vidga vyerna och leta spelare över kontinenterna är en beprövad metod hos ett antal klubbar i Sverige. Möjligen kan de två gambiska provspelarna vara ett startskott för Trelleborg att hoppa på denna metodik.
– Vi vill ju vara ett lokalt lag till att börja med, och utveckla spelare här. Sen ska vi ju också öppna ögonen och lyfta blicken och se om vi kan hitta några bra relationer. Nu dök en möjlighet upp att göra detta, att få kolla på spelare.

De gambiska spelarna kommer fortsatt att träna med Trelleborg, i väntan på utvärdering.

Trelleborgs FF tippades som ett topplag – men säsongens utfall har hittills inte motsvarat förväntningarna. Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Trelleborg har hittills stått för två värvningar under sommarfönstret. Anfallaren, den tidigare nämnda, Henrik Johansson samt mittbacken Bozidar Velickovic.
– Två bra och spelskickliga spelare. De har utvecklingspotential och är hungriga på att bli bättre. De har gjort det bra på träningarna, förhoppningsvis blir det även så på planen. Vi hoppas ha dem spelklara till andra omgången mot Öster.

Mittbacken Isak Jönsson har ryktats vara aktuell för en flytt. Men värvningen av Bozidar Velickovic ska inte vara en proaktiv handling för ett eventuellt tapp av Jönsson.
– Vi har Jasmin Sudic fortsatt i rehab, en spelare som ingick i truppen från början. Då vi inte fått tillbaka honom, så har vi gått ut och värvat en mittback. Vi har inga konkreta förfrågningar på någon spelare i dagsläget.

Status på Jasmin Sudic i dagsläget?
– Det finns ingen beräknad prognos på honom, utan han jobbar dag för dag. I övrigt har vi inga skador alls.

Hur ser du annars på era möjligheter att förstärka truppen i sommar?
– Vi fortsätter att titta över vad som är tillgängligt. Vi har en aktivitet fortfarande och stänger inga dörrar. Det kan hända saker utåt också och då måste vi ha en framförhållning, så därför är vi fortfarande aktiva.

 

Artikelbild: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close