skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Turbulensen mot Ballymena är glömd – Bengtsson redo för spel

I torsdags lyckades MFF i sista stund uppmärksamma att Rasmus Bengtsson var avstängd i matchen mot Ballymena United och stoppa hans deltagande. Istället för att sitta på bänken fick han kliva upp på läktaren. Mot Djurgården finns det inga sådana hinder och efter de 90 minuterna senast mot Örebro SK känner han sig verkligen redo.

– Vi kom på det precis innan uppvärmningen. I sista sekund alltså. Just då när det hände mot Chelsea med utvisningen tänkte jag att jag antagligen kommer att vara avstängd i första matchen i kvalrundan nästa säsong. Men sedan försvann det bara helt och jag hade inte en tanke på det, så det var lika mycket jag själv som missade som de andra, säger Rasmus Bengtsson.

Skulle du ha startat matchen på bänken?

– Ja.

Hur är formen?

– Det känns okej. Jag hade tränat en vecka inför förra helgens match och första matchen efter ett skadeuppehåll är alltid lite mentalt annorlunda, det sitter i huvudet. Men det gick bra i 90 minuter och nu känns det som om jag tagit ännu ett kliv från förra veckan.

Kändes det okej dagen efter ÖSK-matchen också?

– Ja, inga skavanker alls och nu har jag fått en träningsvecka till. Det känns som det försvinner mer och mer från huvudet också.

Matchen mot Djurgården är en gyllene möjlighet att stabilisera ledningen i Allsvenskan, men Rasmus Bengtsson poängterar att inget avgörs

– Även om vi vinner så är halva serien kvar. Det är en stor match och en rolig match, men det är inte en match som avgör serien.

Vad är extra viktigt att tänka på mot Djurgården?

– Det är ett skickligt hemmastarkt lag, bra på fasta situationer där de är tunga. De har en snabbhet längst fram också och kreativa yttrar. Så det gäller att verkligen stänga ner dem och inte ge för mycket utrymme. Vi ska försöka få matchen som vi vill ha den och inte spela på deras villkor, för då är de tunga att möta.

_ I stort sett sedan jag fick reda på att jag var avstängd mot Ballymena har allt fokus för mig legat på den här matchen.

Vad tänkte du när beskedet om avstängningen kom?

– Danne kom in i omklädningsrummet och kallade in mig, så jag tänkte shit, vad har jag nu gjort? Sedan fattade jag ju och tänkte att just det, det hade jag glömt. Och när jag blev påmind blev jag inte förvånad, för jag fick ju rött kort.

Laget hölls dock utanför, för att inte störa för mycket.

– Det blev nog lite snack bland spelarna på bänken. Men annars höll vi tyst om det och jag fick gå ett annat håll till VIP-utrymmet och familjen för att det skulle märkas så lite som möjligt.

Vad tyckte du om matchen?

– Givetvis är vi ett mycket bättre lag än Ballymena. Sedan är det inte alltid jättelätt att vinna stort. Det var väldigt bra gjort att vi lyckades få in så pass många mål. Dåligt motstånd, bra prestation.

För MFF-tränaren Uwe Rösler blir det första gången han möter Djurgården med MFF.

– Jag mötte dem med Lilleström i Royal League 2006, men annars är det första gången och det blir även premiär för mig på Tele2. Men jag var på plats när Hammarby mötte AFC Eskilstuna så jag känner till arenan och atmosfären.

Malmö FF åkte till Stockholm med tre målvakter och utan Lasse Nielsen.

Nielsen är inte skadad utan vilas efter de 90 minuterna han fick mot Ballymena United.

– Lasse och jag hade ett mycket bra snack om det och jag fick bra feedback från honom, säger Uwe Rösler.

Att Johan Dahlin och Dusan Melicharek får sällskap på resan av Mathias Nilsson – utlånad till Eskilsminne IF under villkor att han med kort varsel kan spela för båda klubbarna – är han betydligt mer hemlighetsfull om.

– Det finns alltid en anledning när man åker med tre målvakter.

I Djurgårdens IF saknas Erik Berg, som kommer att vara borta 4-6 veckor. Jonathan Augustinsson är avstängd.

Matchen kommer att dömas av Kristoffer Karlsson.

MFF-truppen: Johan Dahlin, Dusan Melicharek, Mathias Nilsson, Franz Brorsson, Behrang Safari, Rasmus Bengtsson, Oscar Lewicki, Eric Larsson, Jo Inge Berget, Sören Rieks, Fouad Bachirou, Arnor Traustason, Anders Christiansen, Romain Gall, Erdal Rakip, Bonke Innocent, Markus Rosenberg, Guillermo Molins, Marcus Antonsson och Tim Prica.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close