FotbollHelsingborgs IFNyheter

Larsson tillbaka på Olympia när Sirius gästar

Med fyra poäng på två matcher har Henrik Larsson fått en positiv start på sin andra sejour i Helsingborgs IF.
Inför måndagens hemmamöte med Sirius ser HIF-tränaren segment att bygga vidare på.

Måndagens match blir Henrik Larssons första på Olympia sedan han återtog rollen som huvudtränare i Helsingborg.

– Det ska bli jätteroligt att komma ut där, att stå där nere och se inramningen, säger Henrik Larsson till klubbens hemsida.

Sedan Larssons återkomst har HIF tagit fyra av sex möjliga poäng – och en allmänt positiv känsla har spridit sig runt laget och spelet.

– Ja, men passningsspelet kan vi ta med oss, tycker jag.  Det är något som är väldigt, väldigt positivt. Det ska vi försöka ta med oss, och de chanser vi skapat. Det har sett bra ut,

HIF dras fortsatt med en del skador och avstängningar. Backen Anders Randrup, som stod för en assist i matchen mot Elfsborg, samt Mohammed Abubakari blev de senaste namnen att skrivas upp på frånvarolistan. Mot Sirius kommer Henrik Larsson på nytt tvingas rådda om i startelvan.

– Visst, vi har tvingats till en del förändringar, men samtidigt är det en del av att vara tränare. Nu har vi en ganska liten och tunn trupp, du är lite känsligare för avstängningar, skador också. Det gäller att hitta lösningar på det.

– Vi har en grundidé i vårt spel, så jag förutsätter att våra spelare som kommer in känner sig trygga i sättet vi spelar på och vet vad vi förväntar oss av dem, tillägger HIF-tränaren.

Helsingborg skuggar måndagens motståndare, Sirius, i tabellen. Tre poäng skiljer lagen åt – så den matematiskt kunnige har redan räknat ut att HIF går upp jämsides vid seger.
Likt HIF har Sirius plockat fyra poäng efter uppehållet.

– Det är ett giftigt lag, säger Henrik Larsson. De har kvalitetsspelare i alla led egentligen. Där är vissa delar vi måste se upp med, som vi måste vara medvetna om. Att vi är på alerten, inte ger bort någonting onödigt, och bibehåller det spel vi haft i de matcherna sedan jag tog över.

 

HIF:s frånvarolista:
Anders Randrup
Alexander Farnerud
Mattias Almeida
Mohammed Abubakari
Pär Hansson

 

Artikelbild: Krister Andersson/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close