skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

MFF byter utlåningsklubb för Pavle Vagic – en höst i Eskilstuna

Under Mjällby AIF:s succéhöst i Superettan har MFF-lånet Pavle Vagic varit en av de tongivande spelarna. Men under hösten kommer MFF att istället låna ut honom till AFC Eskilstuna i Allsvenskan.

MFF:s sportchef hymlar inte om att det är steget upp som är anledningen.

– Pavle har gjort bra ifrån sig i Mjällby och tagit stora kliv. Det är en spelare vi tror mycket på och nu ser vi en möjlighet att få testa honom på en högre nivå. En höst med allsvensk fotboll ger honom ännu bättre förutsättningar att på sikt etablera sig i Malmö FF:s A-lag, säger han i ett pressutskick.

Vagic gjorde hösten 2017 allsvensk debut mot IK Sirius på bortaplan när MFF vann med 4-0 och i augusti förra året skrev han på ett A-lagskontrakt. Innan perioden i Mjällby AIF var han utlånad till Jönköpings Södra, men det är i MAIF i år han tagit de stora kliven i utvecklingen.

– Tiden i Mjällby har varit bra både för laget och mig själv. Jag har blivit starkare både mentalt och på planen. Vid sidan om har jag lärt känna många fina människor. Det har bara varit positivt, säger den 19-årige mittfältaren som gått hela vägen genom ungdomslagen i MFF och började i klubbens fotbollsskola.

Pavle Vagic börjar träna med AFC Eskilstuna den kommande veckan och finns tillgänglig mot IFK Göteborg den 21 juli.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close