FotbollNyheter

Målsuccén med Lindström i truppen- 10 mål på två matcher

I slutet av maj blev den förre detta Helsingborgs IF-spelaren Mattias Lindström klar för Ödåkra i division 4. Trots få matcher har det märkts i målprotokollet när Lindström väl spelat. 10 mål på två matcher har laget presterat med mittfältaren i truppen.

– Haha, det är nog inte min förtjänst att vi har gjort fem mål i båda matcherna men så länge laget vinner är jag nöjd, säger Lindström.

Mattias Lindström är inne på sin andre sejour i Ödåkra efter det att han lämnade elitfotbollen. Under förra vändan blev det en hel del speltid men med tanke på att han numera även är huvudtränare för Eskilsminne i division 1 har det varit svårt att få tiden att räcka till.

– Tyvärr krockar det ofta med matcher och träningar för Eskilsminne. Uppdraget i Eskilsminne är fem dagar i veckan och ska man då lägga lika mycket tid i Ödåkra blir det svårt att få ihop det då jag även har en familj att tänka på. Det har varit sagt från början att jag ställer upp och spelar när jag kan och tiden finns. Nu har det blivit två matcher hittills den här säsongen och två segrar dessutom så det känns skönt, berättar Ödåkras stolthet.

Lindström kunde ha spelat fler matcher sen han skrev på men vill inte vara den som tar någon annans plats. Hård träning ska belönas menar han.

– Ska jag spela mer i höst så behöver jag vara med och träna också. Kollektivet måste gå före individuella spelare alltid. Det finns dessutom många duktiga spelare i Ödåkra och jag vill inte komma in och ta någons plats utan att träna. Det tror jag inte skapar någon bra lagmoral eller konkurrenssituation, säger Lindström och utvecklar.

– Möjligtvis hade det varit annorlunda om jag kommit in och gjort 10 mål på en match men så bra är jag inte.  Nu har jag spelat när det har varit skador eller liknande i truppen.

Med dig i truppen har ni gjort 10 mål på två matcher. Hur förklarar du det?

– Haha, det är nog inte direkt min förtjänst men jag försöker bidra med det jag är bra på. Jag har inga direkta ambitioner med den här comebacken utan jag ville hjälpa Ödåkra att klara sig kvar i division 4, säger han ödmjukt och berättar om sin roll i laget.

– Jag skulle säga att jag är lite av en pådrivare. Det är många duktiga fotbollsspelare som kan behöva lite hjälp med smådetaljer i spelet som jag kan bidra med. Jag är heller inte den som är rädd för att skrika till om det behövs.

Hur är formen då?

– Sisådär. Jag har spelat de här matcherna när det varit mycket skador i truppen. Har man inte spelat fotboll på nästan tre år och man börjar närma sig 40-strecket och det springer en massa 17-18 åringar på planen så finns det två saker man kan göra. Antingen står man rätt eller så får man sparka ner dom, haha. I mitt fall får jag nog säga att jag gjort det sistnämnda.

Mer publik på Toftavallen men inte lapp på luckan

Lindströms närvaro i Ödåkra har gjort att publiksiffran på Toftavallen stigit något men lapp på luckan är det inte. Klubbens lagledare Rolf Olsson skyller det på dålig marknadsföring från klubbens sida.

– Det är inte publikfeber än så länge, men man märker skillnad i publikströmning, det gör man. Kanske är det lite vårt fel att det inte är ännu fler som tittar då vi nästan uteslutande marknadsför oss bara via sociala medier. Förra gången Mattias var här så tror jag nog publikantalet lyfte ganska mycket. Nu har han inte spelat lika mycket så det kanske inte riktigt har gått ut till den stora massan att han spelar för oss, säger Olsson och utvecklar om publikintresset kring Lindström.

– Om det normalt sett brukar röra sig om de närmast sörjande som kommer på matcherna så tillkommer det kanske ett 25-tal extra åskådare när Lindström har lirat hittills.

Rolf Olsson berättar att Lindströms tidigare spel i elitsammanhang blixtrar till emellanåt på planen men även att det lätt blir att man vaggas in i division 4-tempot.

– Spelar man i allsvenskan och sen går ner i division fyra så ramlar man snart in i det tempot som finns där. Sen när det kommer till blicken och passningsspelet så är det lite outstanding. Mattias kan smeka fram en passning på fötterna på vem som helst, säger han.

Lindström känner själv igen sig i det Rolf Olsson beskriver.

– Det taktiska och spelförståelsen sitter i ryggmärgen eftersom jag fortfarande jobbar med fotboll dagligen så där sticker jag nog ut lite. Sen när det kommer till tempot och det tekniska så är jag inte riktigt lika bra. Om jag nu någonsin har varit bra där så är jag ännu sämre nu kan jag säga haha, säger Lindström.

Vi får se om åskådarantalet skjuter i höjden under hösten på Toftavallen, en sak är i alla fall säker. Med Lindström i truppen så blir det målkalas.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close