NyheterPingis

Äntligen fick Eslövs Truls Möregårdh bli Europamästare

Truls Möregårdh från Eslövs AI är Europas bäste junior i bordtennis. Efter ett par bittra finalförluster höll det idag hela vägen när han finalbesegrade Yu Khinhang från Azerbajdzjan med stabila 4-1.

– Det här betyder jättemycket för mig. Det är väldigt stort att vinna EM och speciellt då jag förlorat i finalen tre år i rad så känns det extra skönt, säger Truls Möregårdh på förbundets hemsida.

– Jag hade ganska bra kontroll på honom hela matchen och det var egentligen endast i kvartsfinalen (mot Let Katsman, Ryssland) som det var riktigt jobbigt. Det är väldigt kul att spela EM och trots att alla förväntar sig att jag ska vinna så är det mest kul.

Möregårdh skapade stora problem för sin motståndare med sitt aggressiva spel och inte minst med sina servar. Möregårdh vann två jämna set innan han stack ifrån rejält i det tredje som togs hem med klara 11-3. Det fjärde vanns av Khinhang med 14-12. I det femte gick Eslövsspelaren fram till 10-6 och fyra matchbollar och efter lite nervdaller lyckades han utnyttja den fjärde till 11-9.

– Truls har hanterat pressen på honom från alla att han ska vinna detta UEM på ett superbra sätt, superbra räcker knappt, säger coachen Tobias Bergman.

Ungdoms-EM arrangerades i Ostrova i Tjeckien och lockade över 500 deltagare från nästan 50 länder.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close