FotbollNyheter

Kostic och Mijac tar över som tränare i Prespa Birlik

KSF Prespa Birlik har gjort klart med ett nytt tränarpar inför starten av höstsäsongen. Vladimir ”Vlado” Kostic blir ny huvudtränare och Daniel Mijac ny assisterande tränare.

De ersätter Haris Saranovic som i våras tog över som tränare när Nesat Spahiu och Adem Özay lämnade sedan Prespa Birlik bara tagit två poäng på de sju inledande matcherna i division 2 västra.

På klubbens hemsida betonas att det är Haris Saranovic som själv valt att kliva av uppdraget efter två hektiska månader. Han lämnar också över ett lag med kontakt i bottenstriden. Visserligen ligger Prespa Birlik fortfarande sist, men nu med 12 poäng efter 15 omgångar och med fem poäng upp till fast mark.

– Senast jag var i Prespa Birlik var 2008 när jag var tränare här i klubben och jag minns att det var ett bra kompisgäng och att det var trevligt både på och utanför plan, en bra sammanhållning var det, säger Vlado Kostic till Prespa Birliks hemsida.

– Det primära är ju givetvis att försöka att se till att vi klarar oss kvar i division 2 och att vi allihopa hjälps åt på bästa sätt för att uppnå detta. När förfrågan kom så kändes det ganska självklart att försöka hjälpa till då jag har varit både spelare och tränare i klubben, och speciellt i den situationen klubben befann sig i just då, då laget stod utan tränare, fyller Daniel Mijac på.

För Prespa Birlik börjar höstsäsongen med en bortamatch mot Halmia den 3 augusti.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close